Ponta: Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a avut un accident vascular

de:
24 feb. 2014
3 Afișari
Ponta: Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a avut un accident vascular

MARIANA CÂMPEANU. Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că ministrul Muncii a avut, sâmbătă, un accident vascular. „Îmi pare foarte rău. Mi-a spus că a avut un accident vascular sâmbătă. Chiar am rugat-o să aiă grijă şi e foarte bine că merge, şi să stea liniştită în aceste două zile. Sper ca PNL să rămână la guvernare şi atunci să rămână şi doamna Mariana Câmpeanu în guvern”, a declarat, luni, Victor Ponta.

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii, a fost, în jurul orei 11.30 la Spitalul Universitar pentru consultaţii fiindcă are probleme cu tensiunea, potrivit Realitatea TV.

Potrivit Mediafax, MARIANA CÂMPEANU  a avut un accident vascular minor. Astfel, duminica, adica la o zi dupa accidentul vascular, Mariana Campeanu a participat, la Conferinta teritoriala de alegeri a PNL Hunedoara, care s-a desfasurat la Sala Sporturilor din Deva.

Pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal exista de altfel si fotografii care atesta ca, in ciuda accidentului suferit sambata, Mariana Campeanu era activa duminica la conferinta PNL Hunedoara, alaturi de Crin Antonescu.

Mariana Campeanu, actualul ministru liberal al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, „in conditii suspecte” sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate. Cu toate acestea, bărbatul a fost văzut frecvent mergand sa-si ia nepotul de la gradinita, plimbandu-se pe strada pe care locuieste, cu mainile in buzunare, sau vorbind la telefon.

În replică, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat că pensionarea cu gradul I de invaliditate a soţului său a fost perfect legală, în conformitate cu legislaţia din 2005, atunci când Iulian Câmpeanu a suferit un atac cerebral sever ce a avut consecinţe grave, cum ar fi demenţă mixtă, parkinsonism şi crize epileptice. Ulterior, starea i-a fost înrăutăţită de un cancer ce a survenit în urmă cu trei ani.

„Preşedintele Băsescu a făcut confuzie între încadrarea în grad de handicap şi cea în grad de invaliditate. La vremea respectivă, în 2005, gradul I de invaliditate consta în pierderea totală a capacităţii de muncă, de autoservire, de autocontrol şi orientare spaţială, invalidul având nevoie de îngrijire şi însoţire permanentă (…) Soţul meu nu mai avea simţul orientării, se rătăcea pe stradă, avea mişcări necontrolate, leşinuri, ameţeli, căderi, dureri de cap. Nu trebuie să fii în cărucior ca o pensie de invaliditate să fie de gradul I. E suficient să fii în pericol atunci când rămâi singur”, a precizat ministrul Muncii.

Câmpeanu a prezentat mai multe documente medicale care atestă că leziunile cerebrale cauzate de accidentul vascular duc în timp la demenţă, parkinsonism şi crize epileptice.

Ministrul Muncii a spus că tratamentul medical a produs unele rezultate, dar în continuare soţul ei a trebuit supravegheat în permanenţă.

Şi fiii Marianei Câmpeanu, aflaţi la vârful unor instituţii de stat, au fost implicaţi, de-a lungul timpului, în scandaluri. Remus Catalin Campeanu a intrat în vizorul presei, după ce a încasat peste 10 mii de euro de la ASF, in doua luni. Remus Catalin Campeanu a castigat in total 10.822 euro brut in doua luni (cate 5.411 euro atat in noiembrie, cat si in decembrie 2013), potrivit HotNews.ro.

Fiul cel mare al ministrului Muncii, trimis în judecată

Flavius Câmpeanu, fiul cel mare al ministrului Muncii, a fost acuzat că a cumpărat un teren supraevaluat, în dauna Registrului Auto Român. Flavius Câmpeanu, director tehnic al instituției, și fostul director Ovidiu Crăpătureanu, un apropiat al liberalului Ludovic Orban, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, care au stabilit că au prejudiciat RAR cu suma de 1.076.509 euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul director al RAR, Ovidiu Crăpătureanu, după ce a cumpărat la un preț exorbitant un teren pentru un așa zis poligon de încercări auto. Complicele acestuia, Flavius Câmpeanu este fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. El a semnat și întocmit un memoriu tehnic fantezist, astfel încât configurația terenului să corespundă cu suprafața oferită spre vânzare, potrivit evz.ro.

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Ovidiu Crăpătureanu, director general al R.A.R. şi Flavius Cristian Câmpeanu, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării.

Terenul a fost achiziţionat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preţ de 2,2 euro/metrul pătrat, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Flavius Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor. Astfel, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

Regia Autonomă – Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea Contractului de vânzare – cumpărare a terenului. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

„Am luat notă de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind trimiterea în judecată a conducerii Registrului Auto Român, decizie pe care nu o comentez. Sunt întru totul convinsă de nevinovăția fiului meu, Flavius Câmpeanu, nevinovăție ce va fi dovedită în instanță. Am încredere în actul de justiție și cred cu convingere că hotărârile instanței vor fi în spiritul și litera legii”, a explicat Mariana Câmpeanu, într-un comunicat de presă.

Cookies