ARHIVA B365

Pensiile românilor vor fi majorate

De majorare vor beneficia persoanele ieşite la pensie după data de 1 ianuarie 2011. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de premierul Ponta şi de ministrul Muncii, Rovana Plumb. „Banii pentru pensii sunt în buget, nu vă faceţi griji”, a asigurat Ponta.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, susţin o conferinţă de presă, scrie realitatea.net.

„Subiectul conferinţei e cel legat de aplicarea indicelui de corecţie pentru toţi cei care s-au pensionat duăpă 1 ianuarie 2011. Aplicarea justă a indicelui a fost necesară pentru a asigura o corelare ma bună între câştigul salarial avut şi pensia, pe de altă parte, a fost necesară pentru a corecta nedreptăţile Guvernului Boc. 234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentări ale punctajelor şi, implicit, ale veniturilor. Ştergem discrepanţele care au creat frustrare şi umilinţă. Efortul bugetar pentru această recalculare este de 23 de milioane de lei. Vreau să-i asigurăm pe pensionari că vor fi printre priorităţile guvernului, îi vom trata cu grijă şi cu respect pentru că au muncit o viaţă întreagă”, a declarat Rovana Plumb.

„Am fost în urmă cu o lună aici, alături de ministrul Câmpeanu. Atunci era vorba de alte proiecte. Ministrul Muncii e cel mai greu minister dintr-un guvern. În urma aplicării indicelui de corecţie rezultă că pensionarii vor primi o medie de 63 de lei în plus.Am încredere că exprienţa politică şi de viaţă pe care o are Rovana Plumb poate asigura funcţionarea acestei instituţii extrem de importante. După ce 3 ani doar s-a tăiat, intrăm în al treilea an în care se dă ceva la pensie. Încă sunt foarte mici. La fel va fi şi anul 2015. Banii sunt deja în bugetul aprobat de Parlament”, a declarat Victor Ponta.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button