ARHIVA B365

Ponta: Luni vreau să discut şi cu cei care protestează împotriva proiectului de la Roşia Montană

La scurt timp după ce a ieşit din subteran, împreună cu minerii care se blocaseră de mai bine de cinci zile, premierul Victor Ponta a vorbit la România TV atât despre protestele de la Roşia Montană, cât şi despre cele din Piaţa Universităţii.

„Au fost multe lucruri pe care le-am discutat acolo, în mină. Le-am promis însă minerilor un singur lucru, că şi vocea lor va fi ascultată. Că acea comisie parlamentară va merge în mină, va discuta cu ei şi îi va asculta. Aceşti oameni contează pentru noi, la fel cum contează şi cei din Piaţa Universităţii. România are nevoie şi de unii şi de ceilalţi. Mâine vreau să mă văd şi cu cei de la Universitate, sunt la fel de importanţi”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de rtv.net.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că va discuta inclusiv cu protestatarii din Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană, precizând îi va contacta pe cei pe care îi cunoaşte, întrucât nu s-au manifestat „nişte lideri care să-i reprezinte” pe manifestanţi, relatează Mediafax. „Nu s-au manifestat nişte lideri care să-i reprezinte pe cei din Piaţa Universităţii, însă eu am vorbit de multe ori şi am avut ocazia, am participat la dezbateri legate de Roşia Montană. Da, cred că trebuie ascultaţi, cred că locul ideal într-o democraţie nu e nici în mină închis, nici pe stradă, ci este într-un pol de dezbatere şi Parlamentul României este, aşa rău cum e el şi cum îl ceartă toată lumea, e cel care reprezintă până la urmă toate opţiunile politice”, a afirmat premierul.

El a precizat că începând de luni îi va căuta pe Remus Cernea şi Nicuşor Dan sau alţi susţinători ai punctelor de vedere împotriva exploatării de la Roşia Montană pentru a discuta despre ce altă variantă ar exista în acest caz.

Ponta a fost întrebat i ce le-a promis duminică minerilor de la Roşia Montană. „Un singur lucru le-am promis – nu că se face proiectul, că nu e în puterea mea acest lucru – le-am promis că acea comisie specială pe care o face Parlamentul se va deplasa şi la Roşia Montană, că ei vor fi ascultaţi, aşa cum vor fi ascultaţi şi cei care sunt împotriva proiectului, şi că fiecare parlamentar înainte de a vota va şti ce înseamnă pe plus şi ce înseamnă pe minus proiectul acela şi mai ales ideea de exploatări miniere. În funcţie de ce se întâmplă acolo putem discuta de viitorul mineritului şi în alte regiuni ale ţării”, a afirmat Ponta.

Premierul a deplâns condiţiile în care au stat minerii în subteran, precizând că a constatat o temperatură de 5 grade Celsius şi umiditate mare.

„Povestea aia că la Roşia Montană o să se facă turism şi nu mai ştiu ce mai auzeam… e o poveste. Până să facem turism acolo mai durează foarte mult timp, să existe o alternativă (…) Astăzi am trecut pe deasupra lacurilor cu cianuri care există astăzi acolo, deci nu vorbim despre ce o să facă, dacă o să se facă. Vorbim despre ce este astăzi, sunt lacuri cu cianuri, râul din Roşia Montană este un râu roşu realmente de poluare”, a afirmat Ponta, precizând că este necesară o soluţie de ecologizare a zonei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button