Ponta, la Congresul Extraordinar al PSD: Nu mai candidez la nicio funcţie

de:
18 oct. 2015
0 Afișari
Ponta, la Congresul Extraordinar al PSD: Nu mai candidez la nicio funcţie

„Vă mulțumesc foarte mult. Acum m-am emoționat, vă mulțumesc domnilor președinți, doamnelor și domnilor, stimați colegi. Modelul meu în politică, Tony Blair, spunea că de două ori ești aplaudat în politică: prima dată când ești ales lider și a doua oară cand te retragi. Vă mulțumesc că nu m-ați dezamăgit, dar vreau să vă arăt că am progresat față de 2010. Câțiva vă aduceți aminte că am vorbit două ore la Consiliul Național, acum o să vorbesc doar o oră și jumătate Liviu. Vreau să mă gândesc bine pe cine votez: m-am hotărât, îi votez pe absolut toți. Nu vreau să las pe cineva supărat și vreau să dau un mesaj clar: așa cum dvs. m-ați sprijinit mereu, la fel vă voi sprijini și eu, de acum încolo, cu toate puterile mele.

În 2002, când am fost ales președinte al Tineretului PSD, m-am gândit că mi-am atins maximul în cariera politică. Nu mi-a trecut prin cap că o să aveți încredere în 2010 să mă alegeți lider și nu mi-a trecut niciodată prin cap că o să concurez cu Năstase pentru cel mai bun Guvern pe care care l-a avut România, după ’89. Vreau să vă mulțumesc că nu mai candiez la ceva, a fost cea mai mare onoare să fiu președintele PSD și să fiu alături de dvs.

În 2010, trebuie să ne aducem aminte că eram un partid înfrânt, dezamăgit, lipsit de speranță și era un Băsescu atotputenic. În 2015, cred că lucrurile sunt total diferite și împreună, toți cei din sală, și mulți alții care ne privesc acum am câștigat foarte multe bătălii. Am obținut cel mai mare nr. de primari, de președinți de CJ, de consileiri, de senatori, de membri ai Guvernului și sunt convins că, în 2016, eu chiar cred că putem să obținem, cel puțin, ce am obținut în 2012, depinde doar de dvs. și de modul în care Guvernul își face datoria.

Nu am făcut lucrurile acestea singur. Timp de cinci ani și jumătate a fost Liviu Dragnea și îi mulțumesc pentru acești ani de partener loial, toate deciziile bune și greșite le-am luat împreună și, așa cum el a fost alături de mine în toți acești ani, sunt alături de Liviu și de echipa de conducere, ca în 2016 să mergem mai departe cu PSD (…) Înseamnă că PSD are nevoie de un lider puternic și că organziarea și disciplina noastră sunt una din armele principale. Vreau să vă rog să lăsați deoparte orice ne poate despărți, să înțelegeți că doar împreună putem să câștigăm”, a spus Ponta, conform realitatea.net.

În cadrul Congresului Executiv al PSD de duminică, de la Sala Palatului, vor fi aleşi şefii din eşalonul 2 al partidului. Pentru cele 15 funcţii de conducere s-au înscris 23 de social-democraţi, funcţiile vizate fiind un post de preşedinte executiv şi 14 vicepreşedinţi.

Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris în cursă președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și fostul ministru Constantin Niță. Zgonea este susţinut de Liviu Dragnea, acesta din urmă declarând vineri, după CEX, că el îl susţine în continuare pe şeful Camerei Deputaţilor şi îi va acorda votul său.

Dintre cele 14 posturi de vicepreşedinţi, 10 vor fi ocupate de bărbaţi, iar 4 de femei.

15 candidați vor concura pe cele 10 funcții de vicepreședinte alocate bărbaților: Andrei Dolineaschi, Mihai Tudose, Victor Negrescu, Georgian Pop, Mihai Fifor, Gabriel Vlase, Ioan Vulpescu, Gheorghe Șimon, Mihai Chirică, Viorel Ștefan, Nicolae Bănicioiu, Mihai Sturzu, Constantin Niță, Marian Cătălin Rădulescu, Marius Adrian Dobre.

Pentru cele patru posturi rezervate femeilor vor fi 6 candidate: Gabriela Firea, Doina Pană, Aurelia Fedorca, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Crețu, Ecaterina Andronescu, anunţă romaniatv.net. 

Delegaţii la Congres vor avea trei buletine de vot separate, pe culori, pentru fiecare funcție. Vicepreşedinţii vor fi aleşi în funcţie de ordinea numărului de voturi.

Congresul extraordinar al PSD, convocat duminică 18 octombrie 2015 de la ora 11.00, va alege noul Birou Permanent Național al partidului. La eveniment participă 4.000 de delegaţi care vor vota pe trei biletine de vot. 

Cookies