Ponta: Iohannis şi cei de la PNL profită de moartea unui tânăr pentru a-şi pune propriul Guvern

de:
27 oct. 2015
1 Afișari
Ponta: Iohannis şi cei de la PNL profită de moartea unui tânăr pentru a-şi pune propriul Guvern

„Evident ca este o tragedie, un tanar si-a pierdut viaţa. Reacţia familiei, societăţii civile este legitimă. E un dosar la Parchet şi sunt convins că în curând cei care au atribuţii vor spune. Ce consider anormal este că de la o tragedie ajungem la ce se intampla in mod constant: cei de la PNL şi chiar şi dl Iohannis profita de moartea cuiva.

Pe de alta parte, obiceiul PNL de a politiza orice tragedie mi se pare reprobabil. Chiar si dl Iohannis personal, doamna Gorghiu, dl Blaga, dl Predoiu i-au făcut o curte teribila dlui Oprea: să trădeze Guvernul si sa voteze cu ei. Domnul Oprea a spus că nu se ocupă cu trădări. Deodata a devenit inamicul public numărul 1. Acesta mi se pare un mod de a face politică oribil.

Cred că preşedintele vrea să profite de orice ocazie, chiar şi de moartea unui tânăr, pentru a-şi pune Guvernul domniei sale. Mi se pare de un cinism extraordinar. Dacă poate să foloseasca moartea unui tânăr pentru un interes politic, îi cred în stare de orice”, a spus Ponta.

Ponta a mai spus, la România TV, că a discutat cu Gabriel Oprea despre accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină. Întrebat dacă ministrul de Interne îşi va da demisia, după intervenţia lui Iohannis, Ponta a răspuns negativ.

„Reacţia preşedintelui are legătura cu majoritatea parlamentară, nu cu ceea se întâmplă. (…) Nu îşi va da demisia pentru că nu se consideră vinovat şi pentru că este o anchetă în curs care va stabili cine este vinovat”, a arătat premierul.

Şeful statului a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că s-a întâlnit, în cursul serii, cu Gabriel Oprea şi l-a sfătuit să-şi dea demisia, în urma accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care făcea partea din coloana oficială a vicepremierului.

Cookies