Ponta, în contextul problemei cu apa caldă în Capitală: O parte a CGMB se opune fuziunii RADET-ELCEN

de:
06 oct. 2014
0 Afișari
Ponta, în contextul problemei cu apa caldă în Capitală: O parte a CGMB se opune fuziunii RADET-ELCEN

El s-a referit astfel la datoriile RADET, în contextul problemelor cu furnizarea apei calde pentru un număr important de bucureşteni.

„Din cauza situaţiei de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti – nu vreau s-o transform în politică, deşi e politică, a explicat şi primarul general, azi – se opune Consiliul General, sau, mă rog, o parte a Consiliului General, adoptării hotărârilor care să ne permită să facem fuziunea şi să ştergem datoriile. Sper doar ca toţi consilierii generali, indiferent de apartenenţa lor politică, să-l sprijine pe primarul general, pentru că noi am făcut toate procedurile şi suntem la zi cu totul. Altfel, o să se supere bucureştenii pentru că nişte consilieri generali sunt în campanie electorală, ceea ce e foarte rău”, a spus Ponta, potrivit Mediafax. 

El a adăugat că Guvernul şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au făcut cu mai mult timp în urmă toate demersurile legale pentru fuziunea RADET-ELCEN.

PDL şi PNL cer demisia „de urgenţă” a primarului general al Capialei, Sorin Oprescu, pentru proasta gestionare a banului public, a declarat, luni, Mihai Atănăsoaei (PDL), arătând că bucureştenii nu vor avea apă caldă şi căldură decât pe perioada campaniei electorale.

„Ne întoarcem la vremea în care va trebui să ne spălăm în ligheanele ceauşiste”, a susţinut, într-o conferinţă de presă, Mihai Atănăsoaei, purtător de cuvânt al PDL Bucureşti, care a susţinut că Sorin Oprescu „fuge de răspundere” şi că motivul pentru care RADET a ajuns în situaţie de faliment ar fi refuzul primarului general de a plăti datoriile către această companie.

La rândul său, liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu, a precizat că, după şase ani de „administraţie Sorin Oprescu”, bucureştenii „retrăiesc momente din epoca de aur”, acest lucru fiind rezultatul a şase ani de subfinanţare cronică a serviciilor publice de încălzire şi transport.

Cookies