ȘTIRI

Negocieri eșuate în USL, în privința nominalizării lui Iohannis ca vicepremier

Ponta a precizat că urmează să îl informeze şi pe preşedintele Traian Băsescu despre faptul că va înainta luni această nominalizare, informează Mediafax.ro. Premierul a arătat că urmează să aibă o întrevedere atât cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cât şi cu Klaus Iohannis în acest sens.

În urma întâlnirii însă, nu s-a ajuns la un acord, întrucât PSD îl dorește pe Gabriel Oprea vicepremier, după cum informează Digi 24.

Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferință de presă ținută după ședința USL, următoarele:

PNL a propus ca eu să preiau funcția de vicepremier și Ministerul Internelor. Lucru care nu se potrivește cu structura actuală a Guvernului (n.r. funcția de vicepremier se leagă de cea de ministru de Finanțe), lucru pe care îl poate face doar Parlamentul. Este o birocrație complicată care trebuie parcursă.

PNL a hotărât să fiu vicepremier- ceea ce voi fi. Am observat că există o preocupare pentru ce voi fi eu în continuare- primar ori ministru sau și una și alta. Asta este treaba mea și nu am nevoie de sfaturi, decât dacă le cer. Subliniez încă o dată că noi de la PNL nu mergem să cerem o lege pentru un om și nici nu am de gând să intru într-o situație discutabilă. Vreau să reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier și ministru de Interne. Voi face toți pașii ceruți de legile în vigoare pentru a fi în legalitate.

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, PNL a propus schimbări de miniștri, evident că în spațiul politic este nevoie de negocieri și clarificări. Pentru aceste lucruri ne-am întâlnit astăzi. Discuția a fost amiabilă.

Nu am ajuns la o concluzie astăzi pentru că nu ne-am propus acest lucru. Mâine am stabilit o întâlnire, la care vine toată lumea, pregătită cu propunerile pe care dorește să le facă și vor fi discutate. După care, presupunând acordul părților, se poate convoca Parlamentul și se poate aproba noua structură a Guvernului. Așa cum nu am venit în PNL să iau locul cuiva, nu vin în Guvern să iau locul cuiva.

A fost o discuție dacă ar fi oportun să fiu vicepremier, ministrul Finanțelor Publice. Noi am desemnat în PNL persoana care va ocupa funcția asta, Eugen Nicolăescu, așa că s-a încheiat discuția repede.

Victor Ponta a declarat că Klaus Iohannis va demisiona din funcția de primar al Sibiului, înainte să preia funcția de ministru al Internelor.

La aceste dicuții a participat și Dan Voiculescu, cu toate că nu mai este decât președinte onorific al PC. În 2009, Traian Băsescu spunea că nu vrea să îl numească pe Iohannis premier deoarece a fost propus în urma unei ședințe la Grivco – firma deținută de Voiculescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button