Ponta: Îi cer iertare mamei, care a fost „porcăită” la o televiziune doar pentru că imi este mamă

de:
18 feb. 2015
0 afișări
Ponta: Îi cer iertare mamei, care a fost

„Vreau să fac următoarele precizări. În primul rând, nu am voie şi nici nu o să comentez cauze aflate pe rol. În al doilea rând însă, îmi pare rău şi i-am cerut iertare mamei mele, care la 72 de ani nici măcar un vecin nu i-a zis vreodată ceva de rău şi ieri a fost porcăită şi făcută în toate felurile, la un post de televiziune, doar pentru că este mama mea. În rest, după cum probabil jurnaliştii oneşti ştiu, DNA nu a chemat-o nicăieri să o audieze, nu are nicio calitate procesuală, nu are decât calitatea de mama mea şi pentru aceasta, după 72 de ani de viaţă onestă, a suferit ieri, a devenit cel mai rău om din lume şi pentru asta mă simt faţă de ea şi faţă de cei care sunt în această situaţie, mă simt foarte rău şi îmi pare foarte rău”, a spus Ponta, întrebat dacă ştia de afacerile cumnatului său.

El a arăta că pe mama sa nu au implicat-o procurorii, ci „nişte indivizi care se ocupă cu evaziunea în presă”, notează Mediafax.

„Nu a implicat-o procurorii, au implicat-o nişte indivizi care se ocupă cu evaziunea fiscală în presă şi au vorbit ieri despre mama mea, în condiţiile în care procurorii au spus foarte clar că mama mea nu are nicio implicare.Nu mă las intimidat de atacuri din partea evazioniştilor fiscali, m-am obişnuit cu treaba asta, de ani de zile şi tot vor trebui să plătească până la urmă, cu mine prim-ministru sau nu”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că dacă cumnatul său a făcut ceva ilegal, va plăti şi că nu o să joace „o scenetă” în care să spună că între justiţie şi familie, alege justiţie, referindu-se la Traina Băsescu şi la fratele acestuia.

„Dincolo de asta, dacă cumnatul meu a făcut ceva ilegal, va plăt pentru asta, nu vă aşteptaţi de la mine să joc o scenetă de doi bani care am văzut-o la alţii: între justiţie şi familie aleg justiţie. Să fim serioşi, nu se pune problema de alegere, justiţia îşi face treaba, eu nu pot şi nici nu-mi doresc şi nu mi-am propus şi nici nu am cum să influenţez în vreun fel, dacă e vinovat va plăti ca orice om din această ţară”, a susţinut Victor Ponta.

Întrebat dacă îşi va da demisia, aşa cum i-a cerut lui Traian Băsescu în cazul fratelui, Ponta a răspuns: „Eu nu pot să influenţez şi nu numesc magistraţi şi nu am niciun fel de atribuţie legale în ceea ce priveşte justiţia”.

Cookies