Ponta invită PNL la Guvernare, după REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE 2014

de:
25 mai 2014
0 Afișari
Ponta invită PNL la Guvernare, după REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE 2014

„De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL pentru a porni de acolo de unde am lăsat proiectul început în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorinţă de a profita de acest moment”, a spus Ponta.

Comentând rezultatul euroalegerilor, Ponta a spus: „Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor, pentru cei care au jucat la poker soarta USL, sau a propriului partid, care au pierdut la această cacialma şi cred că trebuie să îşi asume cu siguranţă responsabilitatea”.

„Stau lângă mine și dl Daniel Constantin și dl Oprea, de mâine suntem dispuși să ne așezm la masă cu liderii PNL care cred în viitorul USL. E un semnal foarte clar” – a spus Victor Ponta, adăugând că „cei care au jucat la poker soarta USL și soarta propriului partid” ar trebui să plătească pentru greșelile făcute. 

Întrebat dacă Victor Ponta va anunţa, duminică seară, la ora 22.00, că invită PNL la guvernare, un lider PSD a răspuns că e normal ca liberalii să fie invitaţi la guvernare.

„E o strategie pe care o avem, o aplicăm de marţi încolo, veţi vedea”, a menţionat liderul PSD citat. Pus în faţţa unei întrebări similare, un alt membru al conducerii social-democrate a răspuns sec: „Oarecum”.

Pe de altă parte, alte surse politice au arătat că strategia aceasta a fost discutată de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea. „Are Ponta ceva în minte. E la nivelul lui şi al lui Dragnea”, a arătat un alt lider PSD.

Surse din PSD au exclus varianta în care, în acest context, Ponta ar urma să vină la sediul partidului împreună cu fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu.

De altfel, mişcarea lui Ponta de a invita PNL la guvernare ar reprezenta o măsură în continuarea poziţiei sale şi a temei centrale de comunicare a întregii campanii electorale legate de mesajul „USL trăieşte”. Astfel, Ponta i-ar „forţa” mâna lui Antonescu în urma neîndeplinirii obiectivului de 20% la europarlamentare şi ar pune presiune pe PNL, unde există nemulţumiri legate de decizia lui Antonescu de ieşirea de la guvernare.

Însă există şi varianta ca Ponta să amâne o decizie privind invitarea PNL la guvernare, până la rezultatele finale obţinute de PSD şi de PNL la europarlamentare.

Cookies