Ponta i-a mulţumit noului şef al Statului Major General că i-a fost „destul de aproape” la Kandahar

de:
06 ian. 2015
0 Afișari
Ponta i-a mulţumit noului şef al Statului Major General că i-a fost

„Vreau să-i urez mult succes generalului Ciucă, să-i mulţumesc că mi-a fost destul de aproape la Kandahar, când s-a dat alarma astă-vară, dacă îmi amintesc bine”, a spus Ponta, prezent la sediul Ministerului Apărării, pentru ceremonia de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major General (SMG), scrie Mediafax.

În luna iunie a anului trecut, când premierul Ponta era prezent la baza militară românească din Kandahar, Afganistan, pentru începerea procedurilor de retragere a trupelor româneşti, militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete, şeful Guvernului şi miniştrii care îl însoţeau fiind puşi să stea câteva minute la pământ, iar ulterior fiind adăpostiţi într-un buncăr.

Alarma a fost declanşată după ce Ponta fusese instruit preventiv de către militari, imediat cum a ajuns în Afganistan preventiv, asupra procedurilor de adăpostire în caz de urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Iohannis către ARMATA ROMÂNĂ: Acord politic pe 10 ani pentru 2% din PIB pentru Apărare 

Până atunci, din considerente de securitate, oficialii români au preferat, de cele mai multe ori, să-şi anunţe vizitele în taberele militare din Afganistan după plecarea din zonă. Prezenţa premierului şi a celor doi miniştri, precum şi discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor româneşti au fost însă relatate mediatic în direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Alarma a fost ridicată după aproximativ 20 de minute, Ponta spunând că nu a fost un eveniment special pentru soldaţi, ci a dat „culoare” ceremoniei şi că îi pare rău că nu a putut sta mai mult la masă cu soldaţii.

General-locotenentul cu trei stele Nicolae Ciucă a fost prezent atunci la baza din Kandahar, în calitate de comandant al Forţelor Terestre ale României.

El a fost numit de preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de şef al Statului Major, iar generalul Ştefan Dănilă, care şi-a predat mandatul de şef al Statului Major General, a fost numit de premierul Victor Ponta în funcţia de consilier de stat în Cancelaria premierului.

Cookies