ARHIVA B365

Ponta: Guvernul e un loc de muncă dificil, cu grad sporit de periculozitate

„Sunt convins că, în momente dificile, ne vom regăsi pentru a lua decizii şi pentru a face ce aşteaptă oamenii de la noi. Eu încă o dată vă spun «Bun venit la guvern», tuturor. E un loc de muncă dificil, cu grad sporit de periculozitate, după cum constataţi, dar, pe de altă parte, oamenii tot de la noi aşteaptă, pe bună dreptate, şi tot în noi au încredere şi cred că trebuie să ne facem toţi datoria în fiecare minut şi, pentru asta, nu ştiu dacă vom fi felicitaţi, dar vom avea conştiinţa împăcată”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Şedinţa a avut loc în Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului, iar premierul a susţinut că este normal ca un astfel de centru să existe la Palatul Victoria.

„E normal să fie, totuşi, la Guvern centrul de coordonare, pentru că, aşa a fost şi aşa va fi, probabil, mult timp de acum încolo. Când se întâmplă ceva, oamenii tot la Guvern se uită şi tot de aici aşteaptă până la urmă soluţia, deşi noi ştim foarte bine că, într-o structură democratică, instituţiile au diverse atribuţii, însă nimic nu ne împiedică să lucrăm împreună, fără a fi vorba de vreo subordonare a cuiva faţă de structura guvernamentală, şi tocmai arătăm capcitatea de a lucra împreună şi de a ne face datoria”, a declarat premierul, în faţa presei.

La reuniune a fost prezent şi şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior, care le-a urat membrilor Comitetului să folosească cât mai puţin acest centru, deşi cu siguranţă va fi nevoie de activitatea acestuia, şi a subliniat că SRI este doar membru invitat, participarea constând în furnizarea de informaţii utile în cazul unor situaţii speciale.

În cadrul şedinţei a fost prezentat modul de lucru al Centrului Operaţional de Comandă al Guvernului, procedurile operaţionale şi capabilităţile identificate pentru situaţiile de urgenţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button