Ponta face lobby pentru candidatura lui Oprescu din partea USL

de:
11 apr. 2011
0 afișări
Ponta face lobby pentru candidatura lui Oprescu din partea USL

„Avem o situaţie mai specială la Bucureşti, unde tot discutăm de candidaţi. Aici situaţia arată în acest moment un primar general, dnul Oprescu, care are o diferenţă uriaşă faţă de orice alt contracandidat, Piedone sau Chiliman, şi cred că trebuie să ne păstrăm opţiunea de a încerca să avem candidatul care are şansele cele mai mari pentru a ne bate cu Elena Udrea şi cu PDL-ul în Bucureşti”, a afirmat Ponta, relatează Newsin .

Ponta a prezentat un sondaj de opinie realizat în Bucureşti, în perioada 25-30 martie, pe un eşantion de 1200 de subiecţi. Astfel, la întrebarea ” Cine credeţi că ar trebui să fie candidatul comun al USL pentru funcţia de primar general?”, Sorin Oprescu a fost indicat de 63%, Cristian Popescu Piedone de 22%, iar Andrei Chiliman de 13%, în timp ce 2% au indicat alt. De menţionat că Marian Vanghelie nu apare nominalizat în răspunsurile bucureştenilor.

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, că USL a finalizat procesul de constituire a protocoalelor la nivelul întregii ţări, inclusiv în municipiul Bucureşti, dar că nu au fost făcute înţelegeri privind candidaţii Uniunii, ce vor fi stabiliţi ulterior, în urma sondajelor.

„S-a încheiat procesul de semnare a protocoalelor la nivelul organizaţiilor judeţene şi municpiului Bucureşti. În acest moment, USL la nivel teritorial are semnate complet toate documentele de constituire”, a spus liberalul.

Cookies