ARHIVA B365

Ponta: Până pe 8 martie trebuie să avem alt Guvern

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că speră ca PNL să rămână la guvernare. „Până pe 8 martie trebuie să avem alt Guvern”, a anunţat Ponta, deoarece expiră interimatul de 45 de zile la Ministerul de Interne. Dacă PNL nu revine cu numiri în funcţiile eliberate, în maxim 45 de zile trebuie numiţi alţi miniştri, aşa încât vor fi numiţi din cadrul USD.

Şeful Executivului a mai anunţat că va merge cu o nouă structură în Guvern, formată din PSD, PC şi UDMR, dacă PNL va ieşi de la guvernare. Acesta a mai dat asigurări că USD nu vrea înlăturarea lui Crin Antonescu de la conducerea Senatului.

Premierul Victor Ponta a făcut apel luni la unitatea USL, dar a precizat că, dacă PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali şi doar după expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern. Premierul a precizat că termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI, scrie Mediafax.

Întrebat dacă în planul prezentat privind miniştrii interimari se înscrie şi ministrul interimar al Internelor, Gabriel Oprea, Ponta a precizat: „Da, se înscrie. Interimatul expiră pe 8 martie. Deci, noi, până atunci, trebuie să avem un alt Guvern”.

El a spus că miniştrii interimari numiţi în funcţii după eventuala ieştire a PNL de la guvernare nu vor sta 45 de zile ca interimari, pentru că la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, după expirarea celor 45 de zile.

„Deci, practic, da, termenul este 8 martie. Eeste termenul la care exipră cele 45 de zile şi nu putem merge mai departe şi nici nu putem să avem un Guvern fără ministru de Interne”, a spus Ponta.

Formula noului Guvern, trimisă în Parlament pe 4 martie

Formula noului Guvern, format de USD după retragerea PNL, va ajunge în Parlament pe 4 martie, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

„BPN al PSD a decis să mergem în Parlament cu noul Guvern, marţi, 4 martie, astfel încât până pe 8 să fie instalat”, au precizat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Sursele citate au arătat că această decizie a fost luată pornind de la ipoteza retragerii PNL de la guvernare.

Astfel, dacă marţi seară, în Delegaţia Permanentă, PNL va decide să-şi retragă miniştrii din Cabinet, USD va forma un nou Guvern, care va trebui să treacă de votul Parlamentului, deoarece se va schimba compoziţia Guvernului.

Până la numirea noului Cabinet, premierul Victor Ponta va desemna interimari pe posturile deţinute în prezent de liberali


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button