ARHIVA B365

Ponta: E posibilă reducerea generală a TVA cu maxim 3 puncte procentual sau pe categorii de produse

”Un obiectiv pentru 2015-2016 este aplicarea fie a unei reduceri generale de TVA (…), fie scăderea TVA la categorii de produse, în special cele agricole, alimentare”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi, unde mai are programate întâlniri cu primarii din judeţ.

Premierul Victor Ponta a precizat că reducerea generală de TVA s-ar putea face cu ”un punct-două, trei puncte maxim procentual”, scrie Mediafax. 

În acelaşi context, Ponta a adăugat că există şi varianta scăderii TVA, ”aşa cum s-a făcut pentru pâine”, la categorii de produse, în special cele alimentare.

Ponta a precizat că va trebui luată o decizie de politică fiscală şi că, cel mai probabil, această măsură ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2016.

Premierul Victor Ponta se află la Iaşi, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, în cursul după-amiezii de vineri urmând să aibă întrevederi cu primarii PSD din judeţ.

În cursul zilei de sâmbătă, Ponta va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, la care va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cu o zi în urmă, un membru al PSD i-a recomandat premierului Ponta să nu participe la evenimentele de Ziua Unirii, din 24 Ianurie, existând riscul să fie fluierat de mulţime în condiţiile în care actualul guvern nu a acordat importanţă prea mare regiunii Moldovei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button