ARHIVA B365

Ponta, după adoptarea Codului fiscal: Sunt un premier mândru şi fericit

„A fost adoptat noul Cod fiscal!!! Sunt un premier mândru și fericit — USL și-a îndeplinit azi toate promisiunile economice și sociale!!!!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook, într-un update la postarea pe aceeași temă din cursul dimineții.

În respectiva postare, premierul Victor Ponta își exprimase regretul că nu poate fi în Parlament la votul dat pe noul Cod fiscal prin care cota standard de TVA va fi stabilită la 19%.

CITEȘTE ȘI: Codul Fiscal, APROBAT de Camera Deputaţilor. TVA de 19% din 2016

„Azi este o zi extraordinară pentru economia României și pentru toți cetățenii săi — la ora 15,00 Camera Deputaților votează Noul Cod fiscal propus de Guvernul pe care îl conduc/ prin acord politic și cu Opoziția cota standard de TVA va reveni la 19% (așa cum era înainte de decizia catastrofală de mărire la 24% luată în 2010 de Băsescu — Boc — Predoiu și restul PDL)!

Regret că nu pot fi azi la acest vot istoric, dar le mulțumesc anticipat tuturor colegilor deputați care vor participa și vor susține azi acest Nou Cod fiscal!!!”, arătase Ponta, miercuri, pe Facebook.

Proiectul de Cod fiscal a fost aprobat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu 306 voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere. Actul normativ prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% începând din data de 1 ianuarie 2016.

Deputații au aprobat, tot miercuri, și Codul de procedură fiscală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button