Ponta: Din 29 iulie Traian Băsescu este un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţion

de:
21 aug. 2012
0 Afișari
Ponta: Din 29 iulie Traian Băsescu este un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţion

Declaraţiile lui Victor Ponta, conform Mediafax:

Guvernul are dreptul de a depune un proiect de revizuire a Constituţiei. Trebuie să facem în aşa fel încât CC să fie depolitizată. În prezent deciziil Curţii sunt politice.

Ca prim ministru nu voi accepta din partea lui Traian Băsescu niciun fel de interferenţă în activitatea Guvernului.

Trăgând învăţămintele după această experienţă în care s-a dovedit că în România nu funcţionează regulile democratice, voi propune o amplă reformă constituţională care să asigure pe viitor că România nu mai poate fi o ţară la bunul plac al unei singure persoane care îşi construieşte un regim represiv cu care poate lupta împotriva voinţei poporului.

Ne vom prezenta în faţa poporului la alegerile parlamentare ca uniune social-liberală.

Mesajul pentru viitor trebuie să fie de încredere că doar instrumentele democratice pot schimba ce s-a întâmplat azi nedemocratic.

Traian Băsescu va fi un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţiuonale, iar Guvernul pe care îl conduc trebuie să fie al cetăţenilor români şi al României.

Mesajul meu ca prim ministru către cetăţenii României este de stabilitate şi de încredere. Decizia CC va fi respectată şi implementată, însă este nedreaptă, adoptată împotriva regulilor democratice, împotriva majorităţii absolute a cetăţenilor români. Este foarte clar din punctul de vedere al Guvernului că referendumul a confirmat voinţa poporului şi a fost un succes pentru cei care cred în democraţie.

Cookies