Ponta, despre retragerea din politică: Explic postarea de pe Facebook când va fi momentul

de:
07 apr. 2014
0 Afișari
Ponta, despre retragerea din politică: Explic postarea de pe Facebook când va fi momentul

Premierul a afirmat că a vrut să transmită un mesaj foarte clar că nu contează dacă el va fi preşedinte sau Călin Popescu Tăriceanu va fi la conducerea Preşedinţiei, iar el va rămâne prim-ministru, ci dacă în noiembrie va fi schimbat cu adevărat regimul Băsescu.

„Am vrut să atrag atenţia că doar asta e important, nu cine ocupă o anumită funcţie (…) Eu nu vreau să ies cu picioarele înainte din politică”, a spus Ponta la Antena 3, citat de Realitatea.net.

Premierul a precizat că trebuie stabilit şi ce se propune ca acţiune de la acel moment, legat inclusiv de instituţii care nu funcţionează şi au fost „pervertite”, cu scăderea gradului de încredere.

Ponta a reluat totodată ideea că nu toată puterea trebuie să aparţină preşedintelui, având în vedere că multe probleme depind de prim-ministru.

Întrebat, luni, despre postarea controversată de pe Facebook, premierul a declaraT: „O să continui să explic atunci când va fi momentul”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat dacă liderii coaliţiei guvernamentale au fost curioşi şi i-au cerut să le explice sensul postării, Ponta a răspuns: „Ei au înţeles”.

Întrebat, pe de altă parte, dacă nu se va retrage din politică după prezidenţiale şi dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte, Ponta a menţionat: „O să vă răspund, dar nu e acum prioritate”.

Premierul Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea „ultimei bătălii”, îşi doreşte să lase locul în politică altora, „mai tineri”, iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

Cookies