Ponta, despre marşul unioniştilor: Românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun

de:
12 iul. 2015
0 Afișari
Ponta, despre marşul unioniştilor: Românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun

„Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Şi cred că oamenii tineri şi sinceri au mai mult curaj şi mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admiraţie pentru aceşti tineri şi gestul lor de azi!”, a scris Ponta pe Facebook.

 

Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt…

Posted by Victor Ponta on Saturday, July 11, 2015

Duminică, 12 iulie, va avea loc, la Bucureşti, o acţiune unionistă, la care vor participa cei 1.000 de tineri basarabeni, care au venit pe jos de la Chişinău, în Marșul lui Ștefan cel Mare.

„Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele ,,Poduri de Flori”. Aceștia vor urca în Trenul Unirii și vor parcurge drumul spre București oprind în mai multe orașe. În acest context, românii sunt așteptați cu steaguri tricolore și cu flori, să întâmpine Marșul lui Ștefan cel Mare în următoarele stații: IAȘI – 06:00, VASLUI – 07:31, BÂRLAD – 08:05, TECUCI – 08:54, FOCȘANI – 09:54, RÂMNICU SĂRAT – 10:36, BUZĂU – 11:09, MIZIL – 11:44, PLOIEȘTI – 12:21″, au anunţat organizatorii, într-un comunicat remis B365.ro sâmbătă.

,,Trenul Unirii va porni duminică dimineață din gara Iași și nimic și nimeni nu îl va mai putea opri din drumul spre București. Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, în acelaşi comunicat.

Duminică, de la ora 14:00, tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare vor fi întâmpinați de români în Piața Universității. Împreună vor merge în marș spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui României, Klaus Iohannis, urgentarea procesului de Reunificare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că este impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București şi îşi exprimă regretul că nu îi poate întâmpina la Cotroceni, întrucât este plecat din ţară. Mai multe detalii şi mesajul preşedintelui AICI.

Cookies