Ponta dă vina pe Băsescu pentru maidanezii din Capitală

de:
04 sept. 2013
0 afișări
Ponta dă vina pe Băsescu pentru maidanezii din Capitală

Premierul Victor Ponta s-a referit la perioada din urmă cu 14 ani, când Traian Băsescu era primar general al Capitalei și promisese că va rezolva problema câinilor vagabonzi. „Acum 14 ani n-a făcut nimic, între timp a ajuns și președinte. Luni va fi în dezbatere la Parlament legea referitoare la câinii vagabonzi. Voi cere vicepremierului Dragnea și reprezentanților autorităților locale să ia parte la dezbateri. Populism pe necazul oamenilor, este degeaba. 14 ani n-a făcut nimic.” – a spus premierul Ponta la începutul ședinței de Guvern. 

Președintele Traian Băsescu a cerut, marți seară , adoptarea legii care ar permite eutanasierea câinilor neadoptați. „Câinii nu sunt mai presus de oameni!”, a spus președintele.

În 2001-2002, când legislaţia prevedea eutanasierea maidanezilor, străzile Capitalei au fost curăţate de 81.566 de câini.  Legea prevedea iniţial şi eutanasierea câinilor abandonaţi, însă în 2008 a fost modificată din cauza presunilor iubitorilor de câini comunitari. Acum, eutanasierea este permisă acum doar în cazul animalelor bolnave şi violente, astfel încât câinii strânşi de hingheri sunt găzduiţi pe banii publici în adăposturile primăriilor, de unde pot fi daţi spre adopţie. 

Cookies