ARHIVA B365

Ponta: Consilierii generali din PSD care au votat alături de PDL la bugetul Capitalei riscă sancţiuni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri că cei trei consilieri PSD din CGMB care au votat împreună cu PDL bugetul Capitalei riscă sancţiuni, iar în cazul în care alţi aleşi vor vota alături de PDL vor fi excluşi din partid.

Ponta a declarat în legătură cu votul din CGMB asupra bugetului Capitalei că „acolo lucrurile sunt foarte clare, dna Elena Udrea, preşedinta PDL Bucureşti a încercat, şi într-un prim moment a reuşit, ca în afară de fondurile publice, de la bugetul de stat, de la Guvern, pe care le controlează în acest moment, să controleze şi banii bucureştenilor, ducând un război ilogic, un război iraţional cu primarul general”.

„Faptul că trei consilieri PSD au ales să voteze cu PDL, din punctul nostru de vedere şi din punctul meu de vedere este inadmisibil. Am cerut organizaţiei Bucureşti să ne prezinte exact care este situaţia celor trei consilieri şi sancţiunile pe care aceştia eventual le pot primi. Luni în şedinţa USL, trebuie nu doar să construim alianţa PSD-PNL-PC la nivelul municipiului Bucureşti, ci să avem un mandat foarte clar de construire a unei noi majorităţi, o majoritate în Consiliul General, o majoritate împotriva PDL şi a dnei Udrea”, a susţinut Ponta.

El a mai precizat că demersul primarului general, Sorin Oprescu, va fi susţinut de către consilierii PSD. „Cei care nu o vor face, ca peste tot în ţară, îşi pierd calitatea de membru al PSD şi aici nu va mai exista nicio problemă în acest sens (…) Cine votează cu PDL şi cu dna Udrea nu mai are ce căuta în PSD indiferent ce explicaţie are”, a mai susţinut Ponta.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri, la finalul şedinţei conducerii centrale a partidului, că nu se pune problema sancţionării celor trei consilieri PSD din CGMB, deoarece aceştia au dat „un semnal” ca lideri de sindicat şi majoritatea aparţine PDL şi nu PSD sau PNL.

Vanghelie a declarat la finalul şedinţei BPN, unde s-a discutat situaţia votului consilierilor CGMB pe bugetul Capitalei, că nu se pune problema sancţionării celor trei consilieri social-democraţi care au votat alături de PDL. „Este vorba de trei colegi care sunt pe zona sindicală (…) Nu se pune problema de sancţionare, pentru că dacă din cauza votului a celor trei s-ar fi schimbat lucrurile într-un anumit sens era o altă problemă. Acei colegi au văzut foarte clar că există o majoritate pe tot parcursul şedinţei şi atunci, fiind lideri de sindicat şi gândidu-se la colegii lor, au dat un semnal ca lideri de sindicat”, a spus Vanghelie. El a ţinut să sublinieze că „n u se pune problema a se vota alături de PDL”.

Bugetul Capitalei pe 2011 a fost aprobat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), însă primarul general Sorin Oprescu a anunţat că îl va ataca în contencios administrativ, pe motiv că nu asigură funcţionarea unor servicii publice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button