ARHIVA B365

Ponta: Coabitarea funcţionează foarte bine. Eu mă ocup de pâine și Băsescu de circ

„Iată, coabitarea funcţionează foarte bine: eu mă ocup de pâine, preşedintele, de circ, deci toată ţara va fi mulţumită”, a spus Ponta, prezent la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor.

Guvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Măsura reducerii TVA la pâine este doar temporară, a anunțat Fondul Monetar Internaţional care a adăugat că acest subiect va fi rediscutat cu Guvernul. Totodată autorităţile române au convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană un acord preventiv pe doi ani în valoare de patru miliarde euro. 

„Reducerea TVA la pâine a fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare, obiectivul Guvernului fiind reducerea evaziunii fiscale. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală şi atunci se va vedea dacă se păstrează măsura sau va fi inversată”, a afirmat Andrea Schaechter, negoociator șef al FMI, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele şi premierul au o dispută legat de privatizarea CFR Marfă, Băsescu cerând ca Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button