Ponta cere anchetă în cazul accidentului aviatic în care pilotul Adrian Iovan şi un medic au murit

de:
21 ian. 2014
0 Afișari
Ponta cere anchetă în cazul accidentului aviatic în care pilotul Adrian Iovan şi un medic au murit

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, după accidentul aviatic urmează să fie declanşată o „anchetă foarte serioasă”, autorităţile de la Bucureşti fiind nemulţumite de timpul destul de lung în care s-a intervenit la faţa locului. 

CITEŞTE ŞI Gest impresionant al colegilor studentei moarte în accidentul aviatic. 

Aeronava decolase de pe aeroportul Băneasa la ora 13.35 și transporta personal medical de la spitalele Fundeni și Elias, dar și organe pentru realizarea unui transplant, la Oradea. Avionul realiza o cursă București-Oradea. La bordul avionului se afla și Vasile Calu, purtător de cuvânt al spitalului Elias. 

CITEŞTE ŞI Mărturii cutremurătoare din avionul medical aterizat forţat. Cum a descris o victimă prăbuşirea. 

Șapte persoane se aflau la bordul avionului, din care patru medici, o asistentă și doi piloți. Medicii au plecat să preleveze un ficat, pentru transplant. Pilotul avionului era ADRIAN IOVAN, care a fost găsit decedat.

Aeronava ar aparține Școlii Superioare de Aviație. Avionul de tip Britten-Norman, produs în 1960, este unul de mic dimensiuni, de tip vechi. Avionul de acest tip s-a construit și în România, la actualul Romaero.

„Există un anumit tip de risc la această aeronavă”, a spus Dragnea marţi, adăugând că aşteaptă deocamdată rezultatele anchetei. 

ADRIAN IOVAN A MURIT: ADRIAN IOVAN (55 de ani) îşi oferea serviciile pentru astfel de zboruri pentru a-şi suplimenta veniturile, el fiind ieșit la pensie.

ADRIAN IOVAN A MURIT: ADRIAN IOVAN a avut o cariera de 38 de ani de pilot la Tarom si Blue Air. După pensionare, ADRIAN IOVAN le preda studentilor din anii terminali de la scoala de piloti. In plus, zbura de cate ori i se cere sa stea la mansa unei aeronave, fiind considerat unul dintre cei mai experimentati piloti din Romania.

În prezent, medicii de la Spitalul de Urgenţă Cluj Napoca susţin că toate cele 5 victime sunt conştiente. Detalii despre starea lor de sănătate, găsiţi aici. 

VEZI AICI PRIMELE IMAGINI ale avionului medical aterizat forţat în munţi. Pilotul Iovan şi un medic, morţi. 

Cookies