Ponta către Realitatea TV: Vreau să îmi plătiţi taxele!

de:
03 oct. 2013
0 Afișari
Ponta către Realitatea TV: Vreau să îmi plătiţi taxele!

Întrebat de un reporter despre acest articol din legea insolvenţei, premierul Victor Ponta a declarat că Realitatea TV trebuie să plătească taxele către stat. „Nu ştiu că Realitatea TV se află în insolvenţă. Ştiu că vreau să îmi plătiţi taxele şi nu o faceţi”, a declarat Victor Ponta, citat de romanialibera.ro.

Proiectul legii insolvenţei a fost modificat cu doar o zi înainte de şedinţa de Guvern în care a şi fost aprobat. Pe site-ul ministerului Justiţiei se regăseşte o variantă diferită faţă de cea publicată în data de 2 septembrie, atunci când proiectul de act normativ a fost suspus dezbaterii publice. Mai exact, a fost indrodus un articol care apare subliniat cu roşu şi care face referire la instituţiile mass-media aflate în insolvenţă. Articolul ar putea lăsa multe radiouri şi televiziuni fără licenţă, obligându-le să-şi suspende activitatea.

Actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

„În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”, se spune în respectivul articol.

Articolul introdus în noul Codul al Insolvenţei încalcă întâi de toate principiul de bază al unei asemenea legi: salvarea societăţii cu probleme, a locurilor de muncă şi a banilor pe care îi au de recuperat creditorii.

Ridicarea licenţei pe care o companie o deţine înseamnă automat încetarea activităţii şi în loc de protecţie ea va ajunge în faliment.

Actul normativ este asumat de Ministerul Justiţiei, instituţia care s-a ocupat de acest proiect.

La articolul 348 alineatul 2 se induce şi caracterul retroactiv al acestei legi: „Prezenta lege se aplică şi procedurilor de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă aflate în derulare la data intrării sale în vigoare, cu excepţia dispoziţiilor art. 183-203, care se aplică doar cererilor introduse după data intrării în vigoare a acesteia”.

Cookies