Ponta: Bugetul a fost o ambiţie a preşedintelui. Vrea să fie liderul opoziţiei

de:
18 dec. 2013
0 Afișari
Ponta: Bugetul a fost o ambiţie a preşedintelui. Vrea să fie liderul opoziţiei

„Prin natura mea, prefer o soluţie de pace şi de construcţie (…) Criza bugetară a fost de la o anumită ambiţie a preşedintelui şi am găsit o soluţie raţională: a cedat şi preşedintele ceva, am cedat şi noi ceva. S-a renegociat ca să-i dăm satisfacţie şi preşedintelui şi să avem şi buget”, a declarat Ponta la România TV, adăugând că Traian Băsescu îşi asumă postura de lider al opoziţiei.

Pe de altă parte, prim-ministrul nu a exclus ca, până la urmă, acciza la carburanţi să fie aplicată după 31 martie, dacă încasările bugetare impun acest lucru.

„A fost o satisfacţie politică dată preşedintelui. A spus că nu este de acord cu acciza, acum nu mai este de acord până la 31 martie”, a mai spus premierul, care s-a declarat mulţumit de faptul că a reuşit să-l convingă pe preşedintele Băsescu să nu mai tergiverseze promulgarea bugetului.

Victor Ponta a declarat, în şedinţa de Guvern, că preşedintele va trimite, miercuri seară, la Monitorul Oficial decretul de promulgare a bugetului de stat, iar acciza de 7 eurocenţi va fi amânată până pe 31 martie 2014.

Cookies