ARHIVA B365

Ponta: Băsescu a minţit cu toată afacerea Hayssam, de la jurnaliştii răpiţi, la aducerea în ţară

„Poate aflăm acum cine i-a rapit, cine i-a eliberat (pe jurnalişti – n.red.)”, a declarat premierul, duminica seara, la Romania Tv, citat de ziare.com.

Întrebat ce sugerează prin aceste afirmaţii, prim-ministrul Ponta a răspuns: „Sugerez că domnul preşedinte Băsescu ne-a minţit în legătură cu toată afacerea – şi cu plecarea lui Hasyssam şi poate că Hayssam de-aia a plecat”, a mai spus Ponta.

Presedintele PSD a adaugat ca vrea ca sirianul „să spuna despre PSD”, daca are informaţii despre foşti lideri ai partidului, adăugând că dacă Hayssam vorbeşte, el este „cel mai relaxat”.

„N-am absolut nicio problema pe tema asta, nu l-am întâlnit, nu îl cunosc… Nu îmi pică bine, dar nici nu îmi pică rău”, a precizat liderul social-democrat.

Premierul a confirmat că Hayssam a fost adus în ţara pe 19 iulie, iar cu Traian Băsescu a vorbit despre acest subiect cu o lună înainte de aducerea sirianului: „Aducerea s-a făcut printr-o acţiune a reprezentanţilor statului român”.

Intrebat de unde a fost adus Omar Hayssam, Ponta a raspuns: „Doar judecatorul o sa aiba acces la aceste informatii”, adaugand însă că „nu e chiar aşa mare secretul”.

În ceea ce priveşte afirmaţia preşedintelui, care a declarat anterior că aducerea lui Hayssam în ţară a fost o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat, prim-ministrul a explicat că nu a fost nimic ilegal sau neautorizat în aducerea sirianului în ţară: „Cred că preşedintele a vrut să zică ‘Neautorizată de alt stat’. Noi avem documentele legale”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button