ARHIVA B365

Ponta, AUDIAT la ÎCCJ în dosarul referendumului

Solicitarea de audiere a preşedintelui PSD a fost făcută de Liviu Dragnea. În acest dosar, Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui.

Premierul Victor Ponta va fi audiat în dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Prim-ministrul va fi chemat să dea explicaţii în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis cererile făcute de apărătorii lui Dragnea. Asta înseamnă că la unul din termenele viitoare va fi citat în dosar şi Victor Ponta. Apărătorul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut explicit, pe 5 februarie, la instanţa supremă, audierea premierului Victor Ponta şi a 18 coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Decizia s-a luat după ce Liviu Dragnea, trimis în judecată în acest caz, a solicitat ca Ponta să fie audiat.

Dragnea dorea ca premierul să fie citat în dosar pentru că există o acuzaţie a procurorilor potrivit căreia Dragnea ar fi apelat la mecanismul de fraudare a referendumului pentru a obţine un folos pentru PSD, partidul din care face parte. Astfel, Ponta, în calitate de lider al partidului, poate da explicaţii despre referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, organizat în 2012.

„Dacă vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, trebuie să vorbim şi cu preşedintele partidului. Victor Ponta a făcut cereri la DNA să fie audiat ca martor. Mă declar complet nevinovat”, spunea Liviu Dragnea, la începutul lunii februarie.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru că şi-ar fi folosit autoritatea politică ca să strângă voturile necesare pentru demiterea preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pe 23 februarie.

Până în prezent, ÎCCJ nu a hotărât când îl va cita pe Victor Ponta în dosar.

ÎCCJ a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul „Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button