ARHIVA B365

Ponta acuză DNA de manipulare:Statul a încasat în plus 2.000 lei, nu e prejudiciu. Care e realitatea

„Regret faptul ca batalia politica si de media se duce cu arme necinstite – din expertiza facuta in dosarul meu se arata ca SCA ” Sova si Asociatii” si-a dedus cheltuieli in baza contractului cu mine de 51.321 ron / si se arata deasemenea ca au fost platite taxe si impozite de catre „Cabinet Avocat Ponta Victor in suma de 53.000 lei !!!!! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice , ignorand voit plata celor 53.000 lei! Adunand cele doua sume nu rezulta prejudiciu fata de statul roman care a incasat in plus 2.000 ron!!!!
Atasez copia dupa aceasta constatare si cred ca nu mai este nimic de comentat!
– si sechestrul a fost pus in data de 13 iulie, nu azi ( cum in mod eronat a aparut in presa)!”, a anunţat Victor Ponta, pe Facebook.

Click pe imagine pentru mărire

Însă, potrivit Realitatea Tv, prejudiciul stabilit de DNA, în valoare de peste 51.000 de lei a fost stabilit pentru infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală, respectiv pentru faptul că firma de avocatură a lui Şova nu a plătit taxele aferente pentru plăţile efectuate către cabinetul de avocatură al lui Ponta.

„Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei”, anunţă DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”, conform comunicatului citat. „Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”
Practic, plăţile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” şi, în consecinţă, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenţă ce reprezintă prejudiciul menţionat.

Precizăm că, în respectiva cauză, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, iar ȘOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani”, mai anunţă DNA, în comunicatul citat.

Victor Ponta a fost audiat, miercuri, la DNA, unde i s-a prezentat raportul de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în dosarul Turceni-Rovinari.

Conform Realitatea Tv, pentru a recupera prejudiciul produs, procurorii DNA au impus sechestru pe un apartament al lui Victor Ponta până la concurenţa sumei de 51.000 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button