Ponta: 10 ani Udrea a lăudat SRI şi DNA,de joi a început războiul.Să se facă dreptate până la capăt!

de:
31 ian. 2015
0 Afișari
Ponta: 10 ani Udrea a lăudat SRI şi DNA,de joi a început războiul.Să se facă dreptate până la capăt!

„10 ani Dna Udrea a lăudat SRI si DNA! De joi a început războiul cu aceste instituţii – nimic de mirare! Să se facă dreptate până la capăt!”, scrie Ponta pe Twitter, potrivit Mediafax. 

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au „o foarte bună relaţie”.

Udrea a mai precizat că a depus la DNA un denunţ împotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa, în denunţ fiind amintită şi Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Întrebată în ce sens a intervenit pentru Kovesi, ea a răspuns: „În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi”.

Elena Udrea a subliniat că ea a fost cea care a discutat cu Victor Ponta numirea lui Kovesi, susţinând că Victor Ponta „nu dorea acest lucru”.

Întrebată cine i-a spus toate aceste lucruri, ea a precizat: „Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codrutei Kovesi în funcţie”.

Elena Udrea a susţinut că discuţia cu Ponta a avut loc într-o seară, în 2013, la biroul lui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care acesta locuieşte.

„Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul ca era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele”, a relatat Udrea, subliniind că a intervenit „în calitate de persoană care, la momentul acela, putea să discute cu el, ceea ce n-ar fi făcut, spre exemplu, nici preşedintele”.

Ea a negat că preşedintele i-ar fi cerut să facă acest demers, fiind o iniţiativă proprie, în condiţiile în care exista un conflict, nu se mai numeau procurorii iar Traian Băsescu nu dorea să renunţe la numirea lui Kovesi.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.

Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Cookies