ȘTIRI

Pont controversat de la CEO Levi Strauss: De ce să nu vă spălați blugii

Levi Strauss & Co. este o firmă importantă de îmbrăcăminte, cunoscută în primul rând pentru jeanşii Levi’s. Invitat la o conferinţă pe teme ecologice, la 141 de ani de obţinerea patentului de către Strauss şi Davis, Chip Bergh, actualul CEO al companiei, a făcut o declaraţie surprinzătoare. El i-a sfătuit pe potenţialii clienţi aflaţi la Fortune’s Brainstorm Green să nu îşi spele blugii. Bergh a spus că pantalonii pe care îi poartă „sunt, probabil, vechi de un an şi nu au văzut interiorul unei maşini de spălat”, relatează CNN, scrie mediafax.ro.

Şeful Levi Strauss le-a recomandat cumpărătorilor să cureţe petele de pe pantaloni cu un burete sau o periuţă de dinţi şi puţin detergent. „Trataţi cum trebuie, blugii vor rezista o vreme îndelungată, probabil mai mult decât silueta posesorilor”, a adăugat el.

Sfatul nu este unul nou, designerul Tommy Hilfiger declarând recent că nu îşi spală jeanşii niciodată. Această tendinţă a devenit destul de răspândită în ultima vreme, iar cei care o practică recurg la diverse trucuri pentru a evita să îşi spele hainele din denim la maşină. Pe lângă metoda recomandată de Bergh, unii posesori de blugi îşi ţin hainele în congelator sau în cuptorul cu microunde pentru a elimina microbii şi mirosurile neplăcute.

Jolie Kerr, autoarea rubricii „Ask a clean person” (n.r. Întreabă o persoană curată, în limba engleză) spune că recurgerea la astfel de practici depinde de stilul de viaţă şi de preferinţele fiecăruia. „Luaţi în considerare scopul pentru care purtaţi blugii atunci când decideţi cum îi curăţaţi”, spune ea. „Felul în care trebuie tratată o pereche de jeanşi folosiţi la munca în grădină este diferit de modul în care se curăţă unii pe care îi purtăm atunci când ieşim în oraş să dansăm”, adaugă Kerr.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button