Pomul care rodește fructul «Interzis» nu e în Rai, e-n București, în zona Pache Protopopescu. Misterul copacului în care cresc semne rutiere

16 nov. 2022
4747 afișări
Pomul care rodește fructul «Interzis» nu e în Rai, e-n București, în zona Pache Protopopescu. Misterul copacului în care cresc semne rutiere
Un copac cu «Interzis» în zona Pache Protopopescu. Misterul pomului care rodește semne rutiere

În București, mersul cu mașina este o experiență unică aproape în orice colț al orașului, aproape la orice oră, din aproape orice motiv.

Traficul, ați observat, e un Infern sau măcar un Infernuț la orice oră. Nu mai există «ora de vârf», toate orele sunt de vârf, poți să-ți pui ceasul să sune la 5 în fiecare dimineață, dacă a de străbătut o bucată mai mare de Capitală sau, Doamne apără, dacă locuiești prin limitrofe, pe traseu tot nimerești măcar o bucățoaie de stradă, șosea sau bulevard pe care s-au bulucit deja, uneori mult înaintea ta, înaintea ta alte câteva sute de șoferi bucureșteni matinali.

Apoi, mai sunt străzile rupte, marcajele sfrijite, șantierele și, desigur, nervii aferenți.

Dar, până acum, copaci care «rodesc» semne rutiere n-am pomenit, noroc că am aflat că există când ne-a apărut în newsfeed o postare ilustrată de pe grupul de Facebook «Info Trafic Rutier București și Ilfov / Accidente/ / Filmări / Radare».

Adică, știam mulți pomi în care se ascund semne rutiere, dar până să vedem acest fruct «Interzis» din pomul din zona Pache Protopopescu, fructul interzis ni se părea exclusiv o chestiune biblică de la care, după cum ne spun Scripturile, se trage tot necazul omenirii.

Un copac cu «Interzis» în zona Pache Protopopescu. Misterul pomului care rodește semne rutiere
Sursa foto: Pavel Victor în grupul de FB „”Info Trafic Rutier București și Ilfov / Accidente/ / Filmări / Radare

Dintre toate comentariile de la postare pe care le-am citit – și care sunt toate cel puțin simpatice, unul ne-a plăcut în mod deosebit, deși îndemnul seamănă tot cu situația biblică oribilă în șarpele vine cu ispita, el fiind, totuși, un «fruct interis»:

Se poate culege că e roșu, deci s-a copt! 

Strada, spun cunoscătorii locului (în poză nu e sută la sută clar) este o fundătură, alte marcaje nu par să fie și nici nu e clar dacă semnul a ajuns în copac «plantat» acolo de autorități sau de un riveran mai hotărât. Cert e că există și că, până acum, nu pare rost de cules.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies