Marius, pompierul care a salvat un copilaș într-un supermarket din București. În tot magazinul s-au auzit aplauze și urale pentru gestul bărbatului

10 aug. 2023
1351 Afișari
Marius, pompierul care a salvat un copilaș într-un supermarket din București. În tot magazinul s-au auzit aplauze și urale pentru gestul bărbatului
Marius, pompierul care a salvat un copilaș într-un supermarket din București. În tot magazinul s-au auzit aplauze și urale pentru gestul bărbatului | Sursa foto: Facebook - IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

O întâmplare tragică, dar cu final fericit, a avut loc într-un supermarket din București. Un pompier a reușit să salveze viața unui băiețel de aproximativ un an după ce s-ar fi înecat cu lapte.

Pompierul Marius a salvat viața unui băiețel într-un supermarket din București

În timp ce se afla cu soția sa într-un supermarket din București, Marius, plutonier adjutant, salvator al Detașamentului de pompieri Urziceni, a fost alertat de strigătele unei femei care cerea ajutor:

Ajutor! Nu mai respiră! Să mă ajute cineva!

Pompierul a lăsat totul din mână și s-a îndreptat către femeia care avea nevoie de ajutor, făcându-și loc printre oamenii care s-au adunat în cerc în jurul acesteia, au povestit reprezentanții IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență, România pe Facebook.

Femeia ținea în brațe un băiețel în vârstă de aproximativ un an.

Pompierul a cerut mai multe detalii despre ce s-a întâmplat:

Dumnezeu v-a trimis! S-a înecat cu lapte și s-a învinețit.

În tot acest timp, o persoană care a asistat la tot momentul tragic a sunat la numărul de urgență 112. Până în momentul în care un echipaj a ajuns la fața locului, Marius a început manevrele de resuscitare, astfel, salvându-i viața copilului:

Stăpân pe situație, Marius l-a luat în brațe, i-a lipit burtica de palma lui și a început manevrele salvatoare de viață. L-a lovit ferm cu podul palmei pe spate până când liniștea care se așternuse a fost întreruptă de plânsetul micuțului.

Un ropot de aplauze a răsunat în tot magazinul, iar oamenii l-au felicitat pe bărbat pentru gestul său.

Echipajul SMURD care a fost chemat la fața locului l-a preluat pe băiețel și a fost transportat la spital.

Între timp, echipajul SMURD a ajuns la locul solicitării. Micuțul a fost evaluat și apoi transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Astăzi este despre el! Este despre plutonier adjutant Stan Marius, salvator al Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o experiență de peste 17 ani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies