Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor

20 aug. 2021
140 Afișari
Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor
Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor. Sursă foto: Facebook/ Lucian Bode

Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor din provincia Atica, de lângă Atena, timp de 10 zile.

Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor din Atica.

Misiunea în Grecia a pompierilor români începe vineri, iar la aceasta vor participa și salvatori care au ajutat la stingerea incendiilor din insula Evia. Cu 28 de autovehicule pleacă aceștia timp de 10 zile, cât este programată să dureze acțiunea.

Pompierii români pleacă din nou în Grecia

Sursă foto: Facebook/ Lucian Bode

Cu ajutorul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost format un modul specializat de intervenție pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia, pentru a ajuta salvatorii eleni în zonele afectate de flăcările puternice.

Recomandăm și: Pompierii români fac minuni în Grecia. Au salvat deja o insulă, după ce România a venit cu sprijin împotriva incendiilor mistuitoare de istorie | VIDEO

Potrivit unui comunicat transmis de IGSU, modulul de intervenție specializat în stingerea incendiilor este alcătuit din 142 de pompieri din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale:

  • 8 autospeciale pentru stingerea incendiilor de pădure,
  • 2 cisterne,
  • un centru de comandă,
  • 2 containere Multirisc,
  • 7 autospeciale de primă intervenție și comandă,
  • 2 microbuze,
  • un autocar,
  • alte mijloace de sprijin logistic printre care și o dronă.

142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor

Sursă foto: Facebook/ Lucian Bode

„Grecia are nevoie de ajutor”, a declarat joi seară, Florin Cîțu prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Recomandăm și: Pompierii români sunt apreciați pentru eforturile lor din Grecia. Aceștia primesc laude, admirație, dar chiar și vacanțe, în semn de recunoștință

Premierul spune că l-a informat pe președintele României, Klaus Iohannis, iar împreună cu ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a decis trimiterea celor 142 de pompieri salvatori în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Salvatorii români care au participat la stingerea incendiilor din Evia au fost înaintați în grad la întoarcerea în țară. Solicitarea a venit din partea ministrului de Interne, Lucian Bode și a secretarulului de stat, Raed Arafat.

Pompierii români au primit drept recompensă și Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei 108 pompieri au revenit acasă mai devreme cu două zile față de cum era plănuit, pentru că incendiile au fost aduse și ținute sub control.

Pompierii români pleacă din nou în Grecia. 142 de salvatori vor ajuta la stingerea incendiilor
Fotografie din prima misiune a pompierilor salvatori în Grecia. Sursă foto: Facebook/ IGSU
Cookies