Pompierii au acționat și pe timpul nopții, iar incendiul din Chitila a fost stins după 20 de ore

05 nov. 2022
289 Afișari
Pompierii au acționat și pe timpul nopții, iar incendiul din Chitila a fost stins după 20 de ore
Pompierii au acționat și pe timpul nopții, iar incendiul din Chitila a fost stins după 20 de ore. Sursa imagine: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Incendiul de proporții de la centrul Remat din Chitila a fost stins azi dimineață, după 20 de ore. Anunțul a fost făcut de pompierii din cadrul ISU B-IF.

Pompierii au stins incendiul din Chitila după 20 de ore

Misiune dificilă pentru pompieri. Incendiul izbucnit ieri la un centru de colectare și reciclare deșeuri din Chitila a fost lichidat complet abia în această dimineață, după aproximativ 20 de ore.

Îți recomandăm să citești și: Incendiu la un centru de colectare din Chitila

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, incendiul de la centrul Remat din Chitila a izbucnit vineri, în jurul orei 11:00 și a fost stins sâmbătă dimineață, în jurul orei 07:00, conform antena3.ro.

Resursele de intervenție ale ISU B-IF au fost restrânse progresiv, iar noaptea trecută au mai acționat două autospeciale de stingere.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, cu mari degajări de fum, iar autoritățile au trimis prin Ro-Alert mesaje de alertă extremă, astfel încât oamenii care se aflau în preajmă să ocolească sau să evite zona.

Coloana de fum se vedea din mai multe zone: Floreasca, Pipera, Crângași, Dudu, Roșu.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

La fața locului au fost trimiși și comisarii Gărzii Naționale de Mediu pentru a verifica gradul de poluare.

Au ars 35-40 tone de deșeuri

Vineri, la scurt timp după izbucnirea incendiului de la centrul Remat din Chitila, Ministerul Mediului a transmis că flăcările mistuiesc 35-40 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să fie reciclate.

„Situația este monitorizată în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, au declarat reprezentanții Ministerului Mediului.

Totodată, Agenția pentru Protecția Mediului București s-a ocupat de monitorizarea evoluției calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare aflate în apropiere: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna.

Cookies