Pomeni electorale, date „pe semnătură” direct de la primărie, în București

de:
28 nov. 2012
0 Afișari
Pomeni electorale, date

Unul dintre primarii Bucureştiului care a pus deja umărul la treabă pentru alegerile parlamentare este social-democratul Robert Negoiţă de la Sectorul 3 care, înainte de startul oficial al campaniei electorale, a dus sute de votanţi în sala de şedinţe a grupului parlamentar PSD. Aici le-au fost prezentaţi invitaţilor candidaţii USL, ulterior aceştia fiind serviţi cu o masă caldă la Rin Grand Hotel ce aparţine tot edilului.  

În urmă cu aproape o lună, edilul a decis să împartă şi tichete sociale de 100 de lei fiecare pentru aproape 40.000 de locuitori, adică circa 10% din populaţia Sectorului 3. Asta în ciuda faptului că, în campania electorală din vară pentru alegerile locale, când se afla în postura de candidat, îl critica dur pe fostul primar Liviu Negoiţă că îşi face campanie pe bani publici

Robert Negoiţă a plusat din nou în noiembrie. Edilul Sectorului 3 a decis să împartă tichete sociale de câte 100 de lei fiecare, de două ori până la sfârşitul anului, pentru încă trei categorii de cetăţeni: adulţii care nu au venituri sau au venituri mai mici de 700 de lei pe lună, chiar dacă aceştia sunt apţi de muncă, tinerii de peste 18 ani aflaţi în sistemul de protecţie socială şi copiii din sistemul de asistenţă maternală. 

Şi mai generos, primarul Negoiţă s-a dovedit cu familiile care aniversează 50 de ani de căsătorie, cărora le-a pregătit câte 1.000 de lei de cuplu, bani ce vor fi daţi până la sfârşitul lunii noiembrie. Suma este de două ori mai mare decât dau celelate administraţii de sector din Bucureşti. La „Nunta de aur” vor participa 212 cupluri din Sectorul 3 care aniversează 50 de ani de căsnicie.

Robert Negoiţă nu i-a uitat nici pe veteranii de război şi văduvele acestora care vor primi câte 300 de lei fiecare, o singură dată, până la sfârşitul anului. Deşi pe lista Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Sectorului 3, se află 2.000 de astfel de persoane, ajutoarele în bani vor ajunge la aproape 250 dintre aceştia întrucât întâmpină „dificultăţi de întreţinere fără sprijinul comunităţii”. 

Toate aceste tipuri de ajutoare în bani sunt suportate din bugetul administraţiei locale, adică şi din taxele şi impozitele plătite de toţi locuitorii Sectorului 3. 

Deşi a vrut să lase locuitorii Sectorului 3 fără apă, canalizare şi infrastructură rutieră, primarul Negoiţă a împărţit recent cu lejeritate fonduri de 1,4 milioane de lei pentru 12 biserici, spunând că aceasta ar fi prioritatea Sectorului 3 şi a sa personală. Mai mult decât atât, chiar dacă susţine că nu se mai percepe taxă de gunoi în Sectorul 3, de la 1 noiembrie 2012, exact din aceeaşi zi a scumpit cu 60% toate serviciile de curăţenie a străzilor şi lucrări de deszăpezire, prestate prin contract tot de firma Rosal a familiei Prigoană.

Cookies