Astfel, până pe 24 decembrie, în parcarea Plaza România Mall, cei mai cunoscuţi producători îşi vor etala produsele în faţa publicului.
Bucureştenii vor putea vedea cum se taie porcul după ritualul tradiţional, iar bucătarii îşi vor prezenta reţetele de cârnaţi, caltaboş, tobă şi ruladă de carne.
Târgul va fi decorat de funii de ceapă şi ardei iute, capra de lemne şi baloţii de paie, iar fiecare producător va face în ograda sa ceva inedit pentru a-şi îmbia clienţii: Regele Ciolanelor va pârjoli un taur la proţap, iar Nea Marinică îşi va încânta vizitatorii cu berbecuţ la proţap uns cu untură.
Într-un mare ceaun, va fi pregătită gustoasa pomană a porcului, din care se va înfrupta orice doritor. Nu va lipsi sângeretele, alături de o varză călită şi sarmalele învelite în varză murată. Totul se va închina cu ţuică fiartă de prune din Maramureş şi cu vin fiert aromat cu cuişoare.
„Târgul de sărbători aduce în Bucureşti tradiţiile culinare naţionale. Locuitorii din Sectorul 6, şi nu doar ei, pot să se bucure de bucatele tradiţionale pregătite de producători autentici. Oferta amplă pe care comercianţii o prezintă dă posibilitatea împodobirii mesei de Crăciun cu preparate pe care le mâncam cu toţii la masa bunicilor”, apreciază Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.
Bucureştenii ce vor vizita în Sectorul 6 cel mai mare târg de tradiţii de Crăciun vor fi îmbiaţi de mirosul de turtă dulce, plăcintă şi pâine cu cartofi de casă, din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieşi la iveală cei mai gustoşi cozonaci cu nucă şi mac.
„Am plecat să colindăm!” vor striga ansamblurile folclorice şi corurile venite la o vorbă de cu sară şi la primit de nuci şi mere dulci. Nu au fost uitaţi nici cei mici. Moş Crăciun îi va aştepta pe aceştia zilnic pentru a afla ce cadouri îşi doresc în seara magică. Cei mici vor putea să urce în sania Moşului pentru a-i spune poezii şi cântecele, iar bradul împodobit va veghea întreaga atmosferă de sărbătoare a târgului.