Polý áschimos! Lucrările la Lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului nu pot fi gata în august. CNAIR: Grecii sunt în întârziere, e aproape imposibil să recupereze

18 iun. 2024
854 afișări
Polý áschimos! Lucrările la Lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului nu pot fi gata în august. CNAIR: Grecii sunt în întârziere, e aproape imposibil să recupereze
Polý áschimos! Lucrările la Lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului nu pot fi gata în august. CNAIR: Grecii sunt în întârziere, e aproape imposibil să recupereze | Sursă foto: Cristian Pistol - Facebook

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că Lotul 3 al A0 Sud nu va putea fi gata în luna august a acestui an. Tot el a anunțat că este necesară recuperarea întârzierilor înregistrate de constructorul Aktor.

Lucrările la Lotul 3 al A0 Sud nu vor fi gata la finalul verii

Din cauza întârzierilor ce au fost înregistrate pe șantierul de la Lotul 3 al A0 Sud, lucrările nu vor putea fi finalizate în termenul de pe care constructorul grec îl anunțase inițial: august 2024. Este vorba, mai precis, de segmentul cuprins între Bragadiru și Joița.

Astfel că, bucureștenii vor mai avea de aștepta până când vor putea circula pe acest tronson.

Conform informațiilor transmise marți, 18 iunie 2024, de către Cristian Pistol, noul termen dat de antreprenor, după efectuarea unor verificări pe șantier, este finalul lunii septembrie.

Atenționez însă constructorul că pentru recuperarea întârzierilor și deschiderea circulației la noul termen avansat este necesar urgent să se lucreze în șantier în cel puțin în două sau chiar trei schimburi, a declarat Cristian Pistol.

Punctele de pe șantier unde au fost înregistrate întârzieri majore sunt:

  • Pasajul de la Bragadiru,
  • Pasajul de la Ogrezeni,
  • Pasajul peste Calea Ferată,
  • Pasajul de de Țegheș.

De asemenea, eu exista întârzieri și în ceea ce privește relocarea liniilor electrice aeriene ale Transelectrica aflate în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov.

Directorul general al CNAIR a anunțat că toate obligațiile față de constructori au fost îndeplinite:

Noi ne-am îndeplinit până acum toate obligațiile contractuale asumate față de antreprenor, inclusiv cele financiare iar în acest moment CNAIR nu are nicio plată restantă față de constructorul grec Aktor.

Întârzierea finalizării lucrărilor la tronsonul ce are o distanță de 17,96 km aduce prejudicii majore românilor în special din cauza întârzierilor înregistrate în circulația pe principala rută de tranzit Pitești – București – Constanța.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies