Poluarea din București. Stație de betoane închisă lângă noul complex de locuințe Exigent Plaza. Primar: Avem ochi peste tot

de:
16 sept. 2021
248 Afișari
Poluarea din București. Stație de betoane închisă lângă noul complex de locuințe Exigent Plaza. Primar: Avem ochi peste tot
Poluarea din București. Stație de betoane închisă lângă noul complex de locuințe Exigent Plaza. Primar: Avem ochi peste tot/ Sursa FOTO: Facebook Ciprian Ciucu

Sensibilizat de sesizările bucureștenilor privind poluarea de la Exigent Plaza, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a dispus încetarea activității stației de betoane Bujoreni aflată în proximitatea blocurilor. Societatea funcționa în baza unei autorizații emise în iunie 2020, înainte de câștigarea mandatului de primar de către Ciprian Ciucu. Exigent Plaza este un ansamblu nou de locuințe, dat în folosință recent, aflat în zona de centru a Sectorului 6, lângă mall-ul Plaza România, unul dintre primele construite în București.

„Decizia se bazează pe sesizările repetate ale locatarilor din zonă cu privire la praful și poluarea produse din cauza organizării defectuoase de șantier.”, a declarat primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Edilul i-a îndemnat pe bucureștenii din Sectorul 6 să sune la poliția locală atunci când observă o neregulă. Ciucu i-a avertizat, totodată, cu suspendarea activității pe „amatorii” din sector care nu respectă normele de mediu și organizarea de șantier.

„Cei care au șantiere în Sectorul 6 ar trebui să ia avertismentul foarte în serios. Avem cetățeni implicați, avem ochi peste tot. Și voință!”, a transmis primarul Sectorului 6.

Neregulile din Sectorul 6 se pot anunța la Poliția Locală. „Sesizați, sunați la poliția locală, scrieți pe grupul “Pentru Sectorul 6”. Sesizările dumneavoastră sunt luate în seamă”, a mai spus Ciucu.

Citește și:
„Poliția locală este incomparabil mai prezentă decât în trecut. Nu am ajuns încă la nivelul pe care mi-l doresc, dar ca în orice proces profund de reformă, este nevoi de timp și de reîmprospătare.
Mergem în direcția bună.”, a fost mesajul primarului de sector.

Bucureştiul este a doua cea mai poluată capitală din Europa după Varșovia, arată cele mai recente statistici ale Agenției Europene de Mediu. Indicatorul care este urmărit în statisticile europene este cel al concentraţiei de particule în suspensie produse de activitatea industrială, sistemul de încălzire al populaţiei, centralelor termo­electrice sau de traficul rutier.

Astfel, Bucureştiul are o concentraţie de particule în sus­pensie PM 2,5 de 16,4 micrograme pe metru cub (mg/­m3), con­centraţie cu care ocupă poziţia 262 din 323 de oraşe europene moni­torizate pentru cali­tatea aerului.

 

Tags:
Cookies