Poluarea din București este tot mai gravă. Pe hârtie, există planuri care te-ajută să respiri, dar în realitate aerul e tot mai mult irespirabil

06 sept. 2021
203 Afișari
Poluarea din București este tot mai gravă. Pe hârtie, există planuri care te-ajută să respiri, dar în realitate aerul e tot mai mult irespirabil
Poluarea din București este tot mai gravă. Pe hârtie, există planuri care te-ajută să respiri, dar în realitate aerul e tot mai mult irespirabil

Poluarea din București este tot mai gravă. Există planuri pe hârtie, dar altfel stau lucrurile în realitate. „Avem date foarte puține pe calitatea aerului”, a declarat Răzvan Orășanu, președintele Asociației „Ține de noi”.

Poluarea din București este tot mai gravă. Există planuri pe hârtie, dar altfel stau lucrurile în realitate. Răzvan Orășanu, președintele Asociației „Ține de noi”, a vorbit despre calitatea aerului din Capitală, în emisiunea „În Comunitate”, potrivit bucurestifm.ro.

Poluarea din București este tot mai gravă

Poluarea din Capitală este o problemă care le dă de furcă autorităților, dar și oamenilor care trăiesc în acest oraș. Gunoaiele au ajuns să fie peste tot, ba chiar unele ajung să fie aruncate și de la balcoane și traficul din București este infernal. Toate aceste lucruri fac ca aerul din oraș să fie irespirabil.

Recomandăm și: Alarmant! Bucureștenii își pierd 4 ani din viață din cauza poluării

Alte țări europene deja au început să măsoare calitatea aerului, iar la acest capitol Capitala nu excelează, spune Răzvan Orășanu, președintele Asociației „Ține de noi”.

În București există foarte puține date pe calitatea aerului. În Sofia, de exemplu, există zeci de stații pentru măsurarea calității aerului. Trebuie să fie dezvoltată o rețea serioasă de acest fel. Aici nu vorbim doar despre măsurători realizate de oficialități, ci de cele făcute de asociațiile de mediu.

„Cei de la primăria Sectorului 6 vor să pună 200 de astfel de senzori. Este singura primărie cu un plan concret. 50% din poluare vine din trafic. Și faptul că se fac străzi pietonale din artere mari, poate ajuta. Dar nu este rezolvarea”, a declarat Răzvan Orășanu, potrivit sursei citate.

Există planuri pe hârtie, dar altfel stau lucrurile în realitate

Poluarea a început să ne preocupe, dar nu este băgată în seamă. Există planuri pe hârtie, dar în realitate, altfel stau lucrurile pe străzi.

„Un plan concret înseamnă devierea traficului, stații de măsurare peste tot, transparență…Nu putem să plătim amenzi din banii noștri fără să facem nimic”, a declarat președintele Asociației „Ține de noi”.

Spiritul civic a rămas în urmă. Oamenii au uitat să aibă grijă de mediu și, implicit, de sănătatea lor.

Recomandăm și: Combaterea poluării în București. Primăria Capitalei continuă elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului

Încercați să aruncați gunoaiele la tomberoane, roțile de la mașină să le duceți la un dealer specializat. Gunoiul încă se aruncă de la etaj. Există foarte multe gropi de gunoi ilegale. Pistele de biciclete pot fi folosite mai mult, spune Răzvan Orășanu.

„Dacă vedem dezvoltatori imobiliari pe lângă spațiile verzi, reclamați. Se dau autorizații de construcții ilegale. Toate astea contribuie la poluare”, a spus președintele Asociației „Ține de noi”.

Administrațiile vin tot timpul cu povești frumoase și promit că vom respira aer curat în București. Însă, realitatea o știm cu toții: de mulți ani de zile se încearcă să fie pus la punct un sistem civilizat de transport în comun.

„Soluția este lucratul aplicat: să susținem toți lupta împotriva poluării: de la Parlament, până în stradă. Încurajez lumea să filmeze situații concrete și să-și noteze cine, ce, unde, cum și să depună o sesizare la autorități”, a conchis Răzvan Orășanu, conform sursei citate.

Cookies