Poluare ridicată în București. Valori mari înregistrate la stațiile de monitorizare a aerului, luni dimineață

21 mart. 2022
498 afișări
Poluare ridicată în București. Valori mari înregistrate la stațiile de monitorizare a aerului, luni dimineață

Indicatorii privind calitatea aerului în București se află, luni dimineață, la valori de poluare foarte ridicată, de 100, maximum admis, în zonele de periferie, în Chiajna și Giulești Sârbi. Tot aerul Bucureștiului este însă poluat, cu indicii la un nivel foarte ridicat și ridicat, ceea ce înseamnă că particule de poluare contaminează atmosfera.

Platforma de măsurare a aerului Aerlive indica la ora 9.00 valori mari de poluare după cum urmează. Harta poluării în funcție de zone, informații care provin de la stațiile de monitorizare a aerului:

Popești-Leordeni 83
Ferentari 80
Piața Rahova 81
Bobocica 80
Rahova 78
Titan 81
Timpuri Noi 78
Prelungirea Ghencea 76
Viilor 78
13 Septembrie 79
Iuliu Maniu 82
Basarabia 83
Universitate 81
Apusului 91
Pantelimon 82
Pache Protopopescu 78
Ferdinand 79
Rosetti 80
Chiajna 100
Giulești 83
Giulești Sârbi 100
Expoziției 92
Băneasa 79
Greenfield 77

Contactați de B365.ro, reprezentanții Aerlive nu au putut preciza, până la acestă oră, ce anume a afectat aerul din București în acestă dimineață.

Ultima acțiune a Gărzii de mediu care monitorizează arderile de deșeuri din Ilfov a avut loc sâmbătă, 19 martie.

„Problema arderilor ilegale din localitatea Sintești – Ilfov rămâne în atenția comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, cunoscut fiind faptul că incinerările au loc cu predilecție în week-end. Și astăzi, echipa de permanență a Comisariatului Județean Ilfov se află pe teren, în condițiile în care, în jurul orei 12:50, în spatele străzii Rromi, zonă cunoscută pentru astfel de practici, au fost incinerate deșeuri din gospodării, anvelope, cabluri, scaune auto, etc. Incendiul a fost lichidat de către ISU BIf, împreună cu serviciul de pompieri din cadrul UAT Vidra.

Din păcate, cei care provoacă aceste incendieri sunt greu de prins în flagrant, pentru că dispar de la fața locului imediat după ce dau foc, lăsând deșeurile să ardă, nesupravegheate, pe câmp.

Echipele GNM vor supraveghea, în continuare zona, pentru a preîntâmpina astfel de practici ilegale.”, preciza sâmbătă, Garda Națională de Mediu.

Cookies