Poluare majoră în București, în această dimineață. Toți senzorii care măsoară calitatea aerului sunt roșii. „Evitați activitățile în aer liber”

16 feb. 2022
11927 Afișari
Poluare majoră în București, în această dimineață. Toți senzorii care măsoară calitatea aerului sunt roșii. „Evitați activitățile în aer liber”

UPDATE 14.30: Deșeuri ilegale ard, miercuri la ora prânzului, lângă București, la Bolintin Vale. Informația a fost divulgată de fostul șef al Gărzii de Mediu, activistul de mediu Octavian Berceanu (USR), care caută motivul pentru care toți senzorii independenți de măsurare a calității aerului au arătat miercuri dimineața o poluare majoră a Capitalei. Până la această oră, Ministerul Mediului nu a venit cu nicio reacție față de situația din București. Citește mai multe…

Aer foarte rău, miercuri dimineață, în Bucuresti, arată toate rețelele de măsurare: Aerlive, Airly și Urad Monitor, companii specializate în măsurarea poluării aerului. Harta senzorilor Aerlive este roșie și indică o poluare majoră în Capitală, ceea ce înseamnă că valorile maxim admise pentru particulele mai mici de 2,5 microni au fost depășite.

  • Particulele cu diametru mai mic de 2.5 microni sunt periculoase pentru sănătate întrucât inspirate direct în plămâni provoacă, în timp, cancer pulmonar, boli respiratorii, cardio-vasculare.

„Evitați activitățile în aer liber! Aerul este foarte poluat”, transmite platforma Aerlive care are toți indicatorii la 100, valoarea maximă de poluare.

Aerlive îndeamnă să fie evitate plimbările și exercițiile fizice în aer liber, cu remarca că cele mai afectate persoane sunt copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni respiratorii.

Ultima dată când Bucureștiul a fost afectat de o poluare comparabilă cu cea de astăzi a fost 21 decembrie 2021, iar ziua de 23 ianuarie 2022 a fost cea în care s-a înregistrat cel mai curat aer în Capitală.

Bucureștiul se află pe locul trei în privința orașelor din Europa de Est care au cele mai mari concentrații de PM10, particule poluante în suspensie extrem de nocive pentru organism. O situație mai rea este întâlnită doar în Skopje, (Macedonia de Nord) și Belgrad (Serbia).

Îți recomandăm și

 

Cookies