BAZAR

Polo pe bicicletă se joacă acum şi la Bucureşti

Bike polo îşi are originea la începutul anilor 2000 în Seattle, în Statele Unite. Începând cu 2004, jocul a făcut adepţi în toate marile oraşe de peste Ocean. Spre sfârşitul anilor 2000, s-a propagat şi în Europa, iar în 2009 avea loc primul turneu european cu 40 de echipe, găzduit la Londra.

De ce e nevoie pentru a pune de-o partidă de bike polo? Nu de multe în afara unei biciclete, pentru că toţi cei care joacă sunt adepţi ai spiritului Do It Yourself (DIY), care presupune că fiecare îşi face propriile ustensile de joc. De la bicicletele special customizate cu coperţi de plastic pentru roţi, ca să nu treacă mingea printre spiţe, la crosele (denumite „mallets”) făcute din beţe de schiuri, în capătul cărora se fixează, perpendicular, bucăţi de ţeavă de plastic. Mingea folosită este una de street hockey. Terenul pe care se joacă bike polo e, deasemenea, ales după bunul plac: poate fi la fel de bine unul de tenis sau de street hockey, dar şi o parcare de mall bine îngrădită.

Primul joc de bike polo s-a jucat în România în această primăvară la Fabrica, în cadrul Bike Smut Romania. La Ciclofest se vor pune din nou în mişcare crosele şi bicicletele, aşa că orice doritor de combat pe bicicletă este aşteptat la Atelierul de Producţie.

Pentru a admira cea mai tare colecţie de fixe şi biciclete custom made din România, trick-uri cu biciclete, proiecţii de filme şi multă artă pe două roţi, daţi o fugă pe 3-4-5 iunie la Ciclofest. Ciclofest este primul festival de bicicletete din România, organizat de Portocala Mecanică şi Atelierul de Producţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button