ARHIVA B365

Polițistul lovit de șoferul turc, transferat la un spital din Israel. Are șanse mari să își revină

Gheorghe Ionescu, poliţistul de la Rutieră lovit cu maşina de un cetăţean turc, va fi transferat, sâmbătă, la o clinică din Israel pentru a fi tratat cu aparatură de ultimă tehnologie,  costurile ridicându-se la 130.000 de euro.

„Categoric aceşti bani trebuie plătiţi de minister, aşa prevede şi legea. Din fericire pentru noi, cred că poliţistul va putea suporta transportul spre Israel şi probabil în câteva luni de zile va fi în mare măsură recuperat. Avem medici foarte buni, dar aparatele sunt foarte proaste. Aparatura pe care o au în Israel noi o vom avea poate peste 20 de ani. Nu ştiu ce fac celelalte sindicate pentru că până acum nu au dat niciun leu. Facturile care au rezultat în urma deplasării în România a medicilor din Israel şi evaluarea poliţistului au fost suportate de sindicatul nostru, şi vorbim până acum de 5.000 de euro. Deja cei de la Poliţia Capitalei au strâns o sumă importantă care a fost transferată în contul soţiei poliţistului rănit”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, citat de ziarulring.ro. 

Potrivit unor surse medicale, Gheorghe Ionescu a fost operat, în urmă cu câteva zile, de o echipă de medici de la Spitalul Floreasca, pentru că acumulase lichid în abdomen.

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că vor fi asigurate fonduri pentru plata tratamentului în Israel. „Guvernul trebuie să dea un mesaj oamenilor care îşi fac datoria şi din această cauză au de suferit”, a afirmat Ponta.

Accidentul s-a produs în noaptea de 2 spre 3 august, când cetățeanul turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului Gheorghe Ionescu și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ trei kilometri până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button