Polițistul din București care se aruncă și-n foc să salveze oameni. A ajuns printre primii la mașina în flăcări din Pasajul Unirii, fără niciun echipament

19 oct. 2022
1184 Afișari
Polițistul din București care se aruncă și-n foc să salveze oameni. A ajuns printre primii la mașina în flăcări din Pasajul Unirii, fără niciun echipament
Polițistul din București care se aruncă și-n foc să salveze oameni. A ajuns printre primii la mașina în flăcări din Pasajul Unirii, fără niciun echipament. Sursa foto: Agerpres

O mașină a loc foc în Pasajul Unirii, iar printre primii ajunși la fața locului a fost și polițistul din București care i-a organizat pe colegi. A decis că trebuie să intre în tunel, fără echipament de protecție, a înaintat prin fumul dens și a căutat, alături de pompieri, oameni care au rămas în interior – deși misiunea lui era să fluidizeze traficul.

Polițistul din București care printre primii la mașina în flăcări din Pasajul Unirii

Marți a fost incendiu în Pasajul Unirii. O mașină a ars în totalitate, iar aproximativ 100 de autovehicule au rămas blocate în tunel. La fața locului au ajuns de urgență pompierii și oamenii legii.

Polițistul care a ajuns printre primii la fața locului avea o misiune bine stabilită: să fluidizeze traficul rutier și să se asigure că pompierii pot ajunge la locul intervenției. Dar nu a făcut doar atât. Nu a stat nicio secundă pe gânduri și a decis să între în tunel, alături de pompieri.

„A ieșit din pasajul Unirii și a stat câteva secunde să-și revină. Fumul îi intrase în ochi și în plămâni și cu greu mai putea respira.
Dar nu a rămas mult afară, a intrat înapoi în pasajul inundat cu fum. Pentru că acolo era nevoie de el…”, povestesc reprezentanții MAI pe Facebook.

Polițistul din București care se aruncă și-n foc să salveze oameni este Vlăsceanu Ionuț – comisar-șef la Brigada Rutieră. El a coordonat fluidizarea traficului în zona Pasajul Unirii, în timpul incendiului care a avut loc marți, 18 octombrie.

„Acum sunteți în siguranță”

Comisarul-șef a intrat în pasaj și a înaintat prin fumul dens. Alături de pompieri a început să caute persoane care au rămas în interior. A văzut o siluetă care înainta prin fum și care se ținea de perete și a ajuns la ea:

– Vă scot eu de aici! Ați mai văzut pe cineva înăuntru?
– Cred că mai sunt, se mai auzeau voci, dar e fum mult, nu se vede nimic și de-abia mai putem respira.
– Liniștiți-vă, pompierii sunt deja la incendiu, o să-l lichideze repede. Acum sunteți în siguranță.

Ionuț a decis să stea minute bune lângă pompieri. Polițistul s-a asigurat că toți oamenii au fost evacuați cu bine din Pasajul Unirii.

„Când a ajuns la sediu, nimeni nu s-a mirat când i-au văzut fața și uniforma negre de fum.
– A intrat din nou, așa-i? a întrebat un coleg.
– A intrat!, a răspuns unul dintre polițiștii care fuseseră la fața locului.
– Măcar a avut masca de data asta?
– Tu ce crezi?

Cu toții știau ca niciodată Ionuț nu va sta deoparte când e vorba să întindă o mână de ajutor.
Pe acest om o să-l vedeți tot timpul în mijlocul evenimentelor. Adresați-i un gând bun. Omul acesta chiar merită!”, povestesc reprezentanții MAI.

Cookies