Polițistul ce a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a fost astăzi audiat. A declarat că nu era în misiune și că nu știa să acorde primul ajutor

20 ian. 2022
311 afișări
Polițistul ce a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a fost astăzi audiat. A declarat că nu era în misiune și că nu știa să acorde primul ajutor
Polițistul ce a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a fost astăzi audiat. A declarat că nu era în misiune și că nu știa că acorde primul ajutor

La audierile în cazul polițistului ce a omorât o fată pe trecerea de pietoni au fost prezenți atât avocatul său, cât și avocatul familiei fetei ce și-a pierdut viața. Accidentul a avut loc pe strada Laminorului din Sectorul 1.

Polițistul ce a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni a fost astăzi audiat

Tânărul agent de poliție,  de la Secția 5, a dat astăzi declarații în cazul accidentului rutier, din data de 13 ianuarie. În urma acestui accident o fetiță în vârsta de 13 ani și-a pierdut viața. O altă fată, în vârstă de 11 ani, a fost rănită și a necesitat îngrijiri medicale.

Avocatul familiei fetei decedate, Adrian Cuculis, a fost și el prezent la audierea polițistului. Conform acestuia, declarația făcuta de agent a fost una foarte scurtă, de aproximativ o pagină A4. Bărbatul parea sa fie foarte agitat în timpul audierilor.

Polițistul a recunoscut în timpul audierilor că avea o viteză cu foarte mare, cu toate că la momentul respectiv nu se afla în misiune. De asemenea, tânărul a mai zis și că și-a acoperit geaca de frica oamenilor ce se strânseseră în zona.

Nu știa să acorde primul ajutor

În declarația dată procurorilor, agentul de poliție a mai specificat și faptul că nu cunoaște procedurile de acordare a primului ajutor. Când a fost întrebat de către avocatul familiei Raisei unde a susținut cursurile de conducere defensivă, polițistul nu a știut să răspundă. Avocatul Cuculis consideră ca aceste cursuri au existat doar pe hârtie.

Conform celor relatate de avocat, polițistul a mai declarat și că nu a văzut pe nimeni pe trecere înainte de impact. Pe filmarea luată de la camerele de supraveghere din zonă se vede însă că fetele mergeau încet pe trecere, nu au sărit în fața acestuia.

În ceea ce privește informațiile că ar fi verificat cu piciorul dacă fata mai trăiește, polițistul a declarat că lucrurile nu s-au întamplat așa.  El a spus că încerca să o țină aplecată spre stânga așa cum îi spusese dispecerul 112.

Avocatul lui Constantin P., polițistul acuzat de omor din culpă, nu a dorit să dea declarații reporterilor de la fața locului.

Cookies