Polițistul care a ucis cu mașina o fetiță de 11 ani refuză să dea declarații în fața anchetatorilor. Agentul acuză starea sa emoțională

19 ian. 2022
470 Afișari
Polițistul care a ucis cu mașina o fetiță de 11 ani refuză să dea declarații în fața anchetatorilor. Agentul acuză starea sa emoțională

Polițistul care a provocat accidentul de pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1, soldat cu decesul unei fetițe de 11 ani și rănirea alteia, în vârstă de 13 ani, a refuzat să dea declarații în fața autorităților privind cele întâmplate în momentele de dinainte și după producerea tragicului accident. Deși anchetatorii au dorit să discute cu agentul de poliție de două ori, acesta a motivat refuzul de a fi audiat pe seama stării sale emoționale.

Apar informații noi în cazul accidentului de pe bulevardul Laminorului din București, soldat cu decesul unei fete de 11 ani și rănirea unei alte fete de 13 ani, cu care aceasta se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care polițistul le-a acroșat cu autospeciala, potrivit Stiripesurse.ro.

Polițistul invocă starea sa emoțională pentru refuzul audierii

Polițistul care le-a acroșat pe cele două fete pe trecerea de pietoni nu a oferit declarații anchetatorilor care se ocupă de acest caz, la aproape o săptămână de la momentul petrecerii accidentului. Deși autoritățile responsabile au dorit de două ori să îl ancheteze pe agentul de poliție, acesta a refuzat de ambele dăți să discute cu anchetatorii, potrivit avocatului care reprezintă familia fetei decedate, Adrian Cuculis.

Polițistul a invocat de fiecare dată starea emoțională în care se află, stare care nu i-ar permite în acest moment să participe la audieri. Mai mult, acesta a adăugat că se va prezenta ulterior în fața organelor judiciare.

Familia fetiței decedate în accident cere despăgubiri de 6 milioane de euro

Familia Raisei, fetița care a decedat în accidentul produs de agentul de poliție pe bulevardul Laminorului cere despăgubiri consistente în instanță. Părinții acesteia au intentat un proces civil și solicită o sumă uriașă de bani drept despăgubire, separat de suma pe care familia a primit-o de la firma de asigurări.

Potrivit avocatului care reprezintă familia Raisei, suma cerută de părinții fetei este de 6 milioane de euro.

Accidentul a avut loc joi, 13 ianuarie, și a fost produs de un polițist care circula singur în autospecială. Acesta circula cu viteză ridicată și se îndrepta pentru realizarea unei activități ce ține de evidența persoanelor în momentul în care a acroșat două fete care traversau strada pe trecerea de pietoni. În urma impactului, o fetiță de 11 ani a decedat, iar una a fost rănită și a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Pentru moment, polițistul se află sub control judiciar timp de 60 de zile.

Cookies