Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când împingea copilul cu piciorul ca să verifice dacă mai trăiește

14 ian. 2022
2742 Afișari
Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când împingea copilul cu piciorul ca să verifice dacă mai trăiește
Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când împingea copilul cu piciorul ca să verifice dacă mai trăiește. Sursă foto: Captură/ Antena3

Imagini groaznice au apărut în spațiul public de la accidentul de ieri, din București, când o mașină de poliție a spulberat două fetițe care se aflau pe trecerea de pietoni. În urma impactului, fetița în vârstă de 13 ani a decedat.

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când împingea copilul cu piciorul ca să verifice dacă mai trăiește. Vă avertizăm, urmează informații ce pot avea un puternic impact emoțional.

Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când împingea copilul cu piciorul ca să verifice dacă mai trăiește

Accidentul deosebit de grav a avut loc joi, 13 ianuarie, în jurul orei 13:00, pe strada Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei. Două fetițe, în vârstă de 11, respectiv 13 ani, au fost spulberate de o mașină de poliție. Copilele se aflau pe trecerea de pietoni.

Îți recomandăm să citești și:

Fata în vârstă de 11 ani a suferit multiple traumatisme și a fost transportată la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Fata în vârstă de 13 ani a fost resuscitată, dar din păcate medicii au declarat decesul.

Martorii care se aflau la fața locului au declarat pentru Antena3 că după momentul impactului, polițistul a coborât din mașină și a verificat-o pe fată cu piciorul, dacă aceasta mai trăiește. Chiar dacă la început părea greu de crezut că omul legii ar fi putut acționa în acest fel, au apărut imagini filmate de oamenii care se aflau acolo și care confirmă cele spuse.

Polițistul a dat cu piciorul în piciorul fetiței pentru a vedea dacă mai mișcă. O altă persoană i-a atras atenția și l-a întrebat de ce o mișcă cu piciorul. Mai apoi, omul legii a întors victima într-o parte.

Mașina de poliție circula cu o viteză extrem de mare. Poliția a transmis că mașina avea în funcțiune semnalele luminoase, dar martorii au declarat că acestea au fost aprinse după accident.

Polițistul aflat la volan s-a schimbat de haine după un tomberon

În momentul în care au venit alte echipaje de poliție la locul accidentului, un domn îmbrăcat în civil l-a luat deoparte pe polițistul aflat la volan și l-a ascuns după un tomberon aflat în stația de RATB. Cei doi au așteptat să vină o mașină, iar polițistul implicat în accident s-a schimbat de haine, declară un martor pentru sursa citată.

Mașina circula cu viteza de 80 de kilometri la oră, conform unor prime estimări. Încă nu este clar în ce misiune se afla polițistul sau dacă se afla într-o misiune. Mașina nu avea semnalele sonore pornite.

Peste 50 de oameni s-au strâns revoltați la locul accidentului, iar Trupele Speciale au fost chemate pentru a preveni un conflict între oameni și polițist.

Reacția Premierul României, după accidentul tragic

Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a oferit asigurări că oamenii legii își vor face treaba pentru a rezolva acest caz. Mai jos redăm integral declarația oficială transmisă de Guvernul României:

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.
Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.
I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii.”, a transmis Premierul României, Nicolae Ciucă.

Cookies