Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu

17 ian. 2022
479 Afișari
Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu
Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu. Sursă foto: Captură/ Antena3

Agentul care a spulberat două fetițe pe trecerea de pietoni din București, accidentând-o mortal pe fetița în vârstă de 13 ani, și-a depus cererea de concediu, au declarat surse ale anchetei.

Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu. Acesta nu-și va mai desfășura activitatea în compartimentul de Relații Publice.

Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu

Începând de marți, 18 ianuarie 2022, agentul de poliție intră în concediu pentru două săptămâni.

De asemenea, polițistul a fost detașat de la secția de Poliție 5, la secția de Poliție 25, potrivit unor surse citate de Antena3.ro.

În prezent, agentul de poliție a fost pus sub măsura de control judiciar. Mai exact, polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni nu are voie să conducă, nu are voie să părăsească țara și nici nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar.

De asemenea, bărbatul trebuie să fie la dispoziția organelor de cercetare penală în mod permanent. Dacă polițistul încalcă obligațiile controlului judiciar, riscă să fie pus sub măsura de arest la domiciliu.

Ministrul de Interne a oferit declarații

Lucian Bode a oferit declarații luni și a spus că agentul de poliție care a accidentat mortal fetița care se afla pe trecerea de pietoni nu se afla într-o misiune de urgență.

Ministrul de Interne a declarat că polițistul se afla într-o misiune de verificare a populației.

Însă, chiar și în aceste condiții, agenții de poliție care se află în misiuni sunt scutiți doar dacă comit unele contravenții, dar nu sunt scuțiti de faptele penale, a mai declarat Lucian Bode.

Amintim că gravul accident a avut loc joi, în data de 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului, numărul 51 din Sectorul 1 al Capitalei. Agentul de poliție a lovit pe trecerea de pietoni două fete. Din nefericire, una dintre fete a suferit răni mult prea grave, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul acesteia la locul accidentului. Cealaltă fetiță a suferit multiple traumatisme și a fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, aflându-se în afara oricărui pericol.

Cookies