Polițiștii și jandarmii din Ilfov vor fi prezenți în număr ridicat în minivacanța de 1 mai, anunță prefectura județului

30 apr. 2022
199 Afișari
Polițiștii și jandarmii din Ilfov vor fi prezenți în număr ridicat în minivacanța de 1 mai, anunță prefectura județului
Polițiștii și Jandarmii din Ilfov vor fi prezenți în număr ridicat în minivacanța de 1 mai, anunță Prefectura județului. Sursa foto: Academia de Poliție

După doi ani de pandemie în care măsurile și restricțiile au făcut ca petrecerile de 1 mai să lipsească sau să fie restrânse, autoritățile din Județul Ilfov se așteaptă la apariția mai multor aglomerări în acest weekend. Prin urmare, Prefectura județului Ilfov a transmis că va suplimenta în aceste zile efectivele de polițiști și de jandarmi.

Numărul de jandarmi și de polițiști care vor fi activi în județul Ilfov în acest weekend a fost suplimentat cu prilejul minivacanței de 1 mai, anunță prefectura județului Ilfov. Aceștia vor acționa atât în spațiile publice spre exemplu, pentru a asigura un mediu sigur și a descuraja activitățile infracționale, cât și pe drumurile naționale și județene pentru a preveni pe cât posibil accidentele și ambuteiajele.

Numărul polițiștilor și jandarmilor din Ilfov, suplimentat de 1 mai

Prin urmare, începând de vineri, 29 aprilie și până luni, 2 mai, nu mai puțin de 430 de polițiști vor acționa pe teren cu nu mai puțin de 215 de mijloace de intervenție. Aceștia vor activa împreună cu angajații altor instituții cu atribuții în domeniu, și vor ținti în special zonele aglomerate, cu preponderență în zonele cu specific de agrement.

Spre exemplu, printre zonele care vor fi supravegheate se numără parcurile, zona lacurilor și a pădurilor, pentru ca polițiștii să aibă o capacitate crescută de reacție la eventualele incidente dar și pentru a răspunde problemelor cetățenilor.

Agenții rutieri vor acționa pe drumurile naționale și județene pentru a preveni pe cât posibil apariția de accidente și ambuteiaje, dar și pentru a fluidiza circulația unde este necesar. Mai mult, aceștia vor dispune de 12 aparate radar dar și de aparate alcooltest și drugtest.

Autoritățile vor avea în vedere și unele dintre cele mai populare zone din județul Ilfov

Printre zonele în care vor acționa echipajele Jandarmeriei Ilfov în acest weekend se numără unele locații unde cetățenii aleg în mod tradițional să se relaxeze „la iarbă verde”: Parcul Mogoşoaia, Zona Pustnicu – Cernica, Malul Râului Ciorogârla, dar și unele locații populare din Balotești și Măgurele.

Aceste acțiuni au fost confirmate de prefectul județului Ilfov, SImona Neculae, care a reamintit că în ultimii doi ani au existat restricții din cauza pandemiei care au limitat circularea și aglomerarea cetățenilor, însă în acest an nu mai este cazul, fapt care duce la nevoia suplimentării efectivelor.

„După doi ani în care sărbătoarea Zilei de 1 Mai s-a desfăşurat cu restricţii, consider că în acest an vom avea mai multă flexibilitate, ceea ce înseamnă că forţele Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Ilfov, precum şi celelalte instituţii cu atribuţii vor fi la datorie”, a explicat prefectul.

Nu în ultimul rând, imediat după acest weekend, luni, pe data de 2 mai, o serie de autorități locale din unitățile administrativ-teritoriale din județ vor derula o acțiune în teren în cadrul campaniei de ecologizare „Curățăm România”, o acțiune demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la care vor lua parte și locuitorii județului Ilfov.

Cookies