Poliţiştii şi inspectorii primăriei, pe urmele chiriaşilor sociali din Sectorul 4

de:
26 ian. 2011
1 Afișari
Poliţiştii şi inspectorii primăriei, pe urmele chiriaşilor sociali din Sectorul 4

Controlul chiriaşilor din locuinţele sociale de pe raza Sectorului 4 a fost dispus de primarul Cristian Popescu Piedone ca urmare a numărului mare de sesizări pe care le-a primit în acest sens de la alţi locatari. O parte din vecini au reclamat la Primărie faptul că locuinţele sociale ar fi subînchiriate altor persoane contra unor sume de bani.

În prezent, autorităţile verifică cele două blocuri, foste cămine IMGB, din Aleea Nehoiu nr.2-12. În cele două imobile ale administraţiei locale locuiesc 472 de persoane din care 260 au fost evacuate din case naţionalizate.

„Astfel, echipe de inspectori ai Serviciului Spaţiu Locativ, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei Administrative şi de efective ale Poliţiei Locale Sector 4, s-au deplasat în respectiva locaţie, pentru a verifica situaţia locativă a unor beneficiari de locuinţă socială. Referitor la aceştia, la sediul instituţiei au fost primite sesizări din partea cetăţenilor, prin care se semnala faptul că s-a trecut la subînchirierea unităţilor locative, lucru ce contravine legislaţiei în vigoare, fiind stipulat şi în contractul de închiriere, încheiat între beneficiar şi Primăria Sectorului 4 la momentul repartiţiei”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Chiriaşii din blocurile sociale riscă să piardă locuinţa de la stat dacă se dovedeşte că la adresa menţionată în contractul de închiriere stau alte persoane. În plus, aceştia nu vor mai primi niciodată o altă locuinţă în regim de închiriere.

Cele două blocuri IMGB au fost renovate de administraţia locală în 2008 pe banii Primăriei Sectorului 4.

Cookies