Polițiștii rutieri au continuat controalele în București. Amenzi de peste 15.000 de lei și 5 dosare penale acordate în noaptea trecută

30 iul. 2022
343 Afișari
Polițiștii rutieri au continuat controalele în București. Amenzi de peste 15.000 de lei și 5 dosare penale acordate în noaptea trecută
Sursa foto: Auto.ro

Controalele polițiștilor rutieri au continuat în noaptea de vineri spre sâmbătă în București. Agenții au acordat nu mai puțin de 21 de amenzi cu o valoare totală de peste 15.000 de lei și au întocmit 5 dosare penale. Cel mai grav eveniment a fost produs de un șofer care s-a urcat băut la volan, a făcut un accident care s-a soldat cu un rănit și apoi a fugit de la locul faptei.

Polițiștii rutieri au continuat controalele de noapte și în acest final de săptămână pe cele mai importante artere din București. Astfel, în urma controalelor efectuate, agenții au acordat 21 de amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei și au întocmit nu mai puțin de 5 dosare penale cu 7 infracțiuni constatate, potrivit Mediafax.

Dintre acestea, un dosar a fost încheiat pentrue vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, precum şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive două pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat.

Polițiștii rutieri continuă verificările de noapte în București. Au fost reținute 13 permise de conducere

Mai mult, controalele polițiștilor rutieri s-au soldat și cu rețineri de permise de conducere, 13 la număr:

  • 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice,
  • 5 pentru infracţiunile la regimul rutier,
  • 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric,
  • 1 pentru neacordarea de prioritate pietonilor
  • 1 pentru nerespectarea semnalelor poliţistului rutier.

De asemenea, trei șoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare din cauza deficiențelor tehnice observate de polițiști.

Nu în ultimul rând, au fost înregistrate și cazuri de persoane care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Un bărbat în vârstă de 52 de ani a condus un vehicul pe șoseaua Giurgiului și a acroșat un alt autovehicul, ca urmare a impactului fiind accidentată o persoană. Acesta a părăsit locul accidentului și a fost găsit de polițiștii de la Secția 24. Testarea cu aparatul alcooltest a scos la iveală faptul că bărbatul avea o valoare de 0,96mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer, în vârstă de 29 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 4 în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. Testarea cu aparatul DrugTest a scos la iveală faptul că acesta consumase cannabis înainte de a se urca la volan.

Cookies